Kanonsommer udløser stormløb på danske sommerhuse

Sommerhusbranchen forventer en halv million flere overnatninger i år, og danskerne er tidligt ude for at sikre sig den bedste feriebolig.

Hvert år stiger antallet af danskere, som holder den primære sommerferie i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN JØRGENSEN

Sommeren 2014 var den varmeste sommer i Danmark i mands minde, og det har fået endnu flere danskere til at vende sommerferieblikket mod Danmark.

I forvejen er det omkring halvdelen af danskerne, som holder deres primære sommerferie herhjemme, og meget tyder på, at den andel kan blive større i år.
I hvert fald er danskerne tidligere ude med deres bookinger af feriehuse i år.

Læs også: Danmarks bedste strand, campingplads og forlystelsespark

»Allerede nu er der booket 170.000 overnatninger flere end på tilsvarende tidspunkt sidste år. Det er især danskere, der vil holde ferie i Danmark, men også tyskere. Når vejret er godt, som det var sidste år, er der ikke noget bedre sted at holde ferie,«  siger Jan Haapanen, direktør i Novasol, Danmarks største udlejningsbureau, til branchesitet takeoff.dk.

Han mener, at sommeren 2015 vil blive den bedste nogensinde, og hos konkurrenten DanCenter er man enig. Her er også flere bookinger i højsæsonen end på samme tid sidste år.

»Når vi spørger kunderne, hvorfor de vil holde sommerferie i Danmark, peger de på jordnære ting som jordbær og koldskål, lyse sommeraftener, strandliv, grill og rosé på terrassen,« siger salgschef Søren Laursen.

Læs også: Fem aktiviteter på Bornholm

Antallet af overnatninger i lejet sommerhus var sidste år 15,8 millioner. I Feriehusudlejernes Brancheforening forventer direktør Carlos Villaro Lassen, at det tal vil stige med 500.000 i år.

»Vi er blevet konkurrencedygtige i forhold til Nordtyskland. Priserne har tilpasset sig, og vi har fået flere huse til udlejning«, siger han.
Der er 40.500 danske sommerhuse, som udlejes via udlejningsbureau.