Her spiser du allerbedst i Asien

8 af de 50 bedste restauranter i Asien ligger i Singapore. Her finder man også de allerbedste desserter og den mest spændende upcoming restaurant.

Narisawa i Tokyo, Japan er den bedste restaurant i Asien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tristan Ferne
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michelin-testerne kommer også til Asien, og der er drysset både to og tre Michelin-stjerner over restauranter i både Japan, Kina og Hongkong.

Læs også: Guide til 5 madoplevelser i Singapore 

Men alligevel føler man sig lidt gastronomisk overset på de kanter, hvilket har fået medie-virksomheden William Reed Media til at indføre en årlig kåring af "Asiens 50 bedste restauranter" for at anerkende verdensdelens voksende restaurationsbranche og varierede gastronomiske landskab.

"Det er spændende at se så mange innovative og kreative kokke, der flytter Asiens kulinariske grænser og støtter Asiens voksende indflydelse på den globale kulinariske scene," siger William Drew, der i William Reed Business Media har ansvaret for kåringerne. 

25 lande med i kåringen
De 50 bedste restauranter er valgt blandt restauranter i Bangladesh, Burma, Brunei, Cambodja, Filippinerne, Hongkong, Indien, Indonesien, Japan, Kina, Korea, Laos, Macao, Malaysia, Maldiverne, Mikronesien, Nauru, Nepal, Pakistan, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand,  Vietnam og Østtimor, og det er 'Diners Clubs Verdens 50 bedste restaurantakademi', der har stået for den endelig liste.

Singapore, som er et af de mindste lande i størrelse, er på listen det modsatte med otte ud af de 50 bedste restauranter med adresse i landet. 

Dertil kommer, at Asiens bedste konditor og dessertkok også er fra Singapore; Janice Wong fra "2am: Dessert Bar" for "enestående kreativitet og eksperimenterende mod", ligesom ligesom restaurant "Jaan" på 70. etage i Swissotel The Stamford med forrygende udsigt over Singapore er "one to watch" for "med humor, at flytte grænser".

De ti bedste restauranter i Asien
1. Narisawa, Tokyo i Japan.
2. Nihonryori Ryugin, Tokyo i Japan.
3. Nahm, Bangkok i Thailand.
4. Amber, Hongkong i Kina.
5. Restaurant Andre, Singapore.
6. 8 1/2 Otto E Mezzi, Bombana, Hongkong i Kina.
7. Mr and Mrs Bund, Shanghai i Kina.
8. Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai i Kina.
9. Iggys, Singapore
10. Gaggan, Bangkok i Thailand.

Se hele listen her

Se også: Her er verdens mærkeligste mad