24 timer i Singapore

Rejseliv.dk guider rundt time for time i den lille ø-stat med byen, der byder på så meget og så mange forskellige oplevelser.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

7.00
Det gik hurtigt gennem Changi Lufthavn, og der var stort set ingen trafik på vejen ind til Singapores centrum og vores hotel. Vi smider bagagen på værelset, og i stedet for at sove vælger vi et bad, morgenmad fra hotellets store buffet og sightseeing.

Læs også:
6 oplevelser i solrige Singapore

9.00
Byen er ikke rigtig vågnet endnu. Der er trafik, men forretningerne åbner først ved 10-11 tiden. Så vi motionerer »flyvebenene« med en travetur i »verdensrekordernes« hjørne af byen: Marina Bay. Vi beundrer det nye hotel, Marina Bay Sands, der i sig selv er en arkitektonisk seværdighed med sin SkyPark med træer og swimmingpool – verdens største så højt oppe – svævende 200 meter oppe som »tag« over tre hotelhøjhuse. Hele hotelkomplekset med konferencecenter, teatre og shoppingcenter har været verdens dyreste at bygge.

Adgang til SkyPark åbner først kl. 10, så vi nøjes med at beundre hotellet »nedefra« og går ad en anden »rekord« – verdens mest buede bro – en agurkeformet gangbro hen til endnu en rekord: Verdens største pariserhjul. Singapore Flyer, som er i gang. En omgang, hvor man kommer 165 meter op over byen, tager en halv time. Vi sætter kurs mod endnu en rekord: Verdens største springvand, Fontain of Wealth, som dog ikke har vand i den megastore ring lige nu. (Om aftenen er der kl. 20, 20.30 og 21 vand, lys og musikshow).

Men der er springende vand »nede i midten«. Her følger vi overtroen: Rører vandet med højre hånd, ønsker, og går tre gange rundt, mens vi tænker på vores ønske, som så skulle blive opfyldt.
singaporeflyer.com

11.00
Taxaer er billige i Singapore, så vi har skrinlagt vandreplanerne. I Little India er forretningerne åbne. Her er hindi-pop, krydderiduft, sarier og hennatatoveringer. Små hyggelige huse og heldigvis også kaffebarer.

14.00
Vi kaster os ud i Orchard Road. Singapores førende shoppe-gade, hvor butikscentre ligger skulder ved skulder. Fra billig-billig til de dyreste varer, som vi oser i et af gadens nyeste centre, »Ion«, med de allerdyreste mærker. Men det koster ikke noget at kikke. Men sulten har drevet os lidt tilbage fra mylderet ind til Cuppage Terrace, hvor hyggelige restauranter med udendørs servering ligger på række. Man kan blandt andet spise italiensk, libanesisk, japansk, mexikansk og nordindisk.

17.30
Stedet at se solen gå ned og nyde en sun-downer er Siloso Beach, en af de kunstige sandstrande med palmer og alt, hvad der hører til, på øen Sentosa, der har broforbindelse fra Singapore City. Her er en hel række strandbarer, og det er også her de unge hænger ud.
sentosa.com.sg

19.30
Det var verdens første zoo for natteaktive dyr, da Night Safari åbnede som nabo til Singapores »almindelige« zoo små tyve minutter i taxa uden for centrum. Det er en oplevelse at køre i de åbne vogne rundt i regnskovens mørke og opleve de dyr, der ellers sover, når man er i zoo. Vi springer diverse shows over og »nøjes« med de 120 forskellige racer af nattedyr.
nightsafari.com.sg

21.30
Hawker markeder er typiske for Singapore. Det er en samling af små »køkkenforretninger«, som sælger færdige retter. Man sammensætter sit måltid med retter fra forskellige forretninger, som bringer dem, når de er færdige, til ens bord. Dette: Lau Pa Sat i Boon Tat Street er specielt. Det er indrettet i en gammel markedsbygning opført i viktoriansk »jernfilligran«. Det er god, god mad til billige penge.

23.00
Vi spadserer ned til Boat Quay, hvor de gamle shophouses huser barer og restauranter. Lige overfor er Raffles Landing med statuen af Sir Thomas Stamfort Raffles, som gik i land netop her og i 1819 fik den lokale fyrstes tilladelse til at etablere en handelspost for East India Compagny. På vores side er en anden englænders »mindesmærke« – Harrys Bar – som for 15 år siden blev kendt som Nick Leesons stamværtshus. Samme Leeson milliardtab i aktiespekulationer medførte Barings Bansk krak. Men baren er rå og hyggelig, og vi glemmer alt om nattelivet i Clarke Quay længere oppe ad floden og slutter en lang dag i Singapore her.
harrys.com.sg

Læs også: Her finder du det ægte Bali