Hele Danmark juler

Se hvor du kan finde juleengle, julenisser, julemarkeder, juletræer, julegaver, juleland, julelys, julemad spraglenisser og julemænd i løb.

Tønder er Danmarks juleby nr. 1. Det mener de i hvert fald selv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Englebørn i Skagen
Nu er det en tradition, for det er tredje år, at byen præsenterer en levende julekalender lige så stor som hele Skagen.

Hver dag kører små englebørn i hestevogn gennem byen for at finde dagens kalenderlåge og åbne den og dagens julearrangement. Både museer, kirker, rådhuset, hoteller og butikker har "låger" til hver sin julefornøjelighed.

Det være sig en koncert, en nissekomsammen, en udstilling, en ølsmagning, oplæsning, dans osv. Men decembers største overraskelse gemmer sig bag rådhusets låge, og den åbnes 23. december.
www.juliskagen.dk

Julen ude på heden
Der dufter af jul på Hjerl Hede. I de gamle huse i Frilandsmuseet i nærheden af Skive er der liv og leben. Alle har travlt med de mange faste juletraditioner.

Der skal slagtes, bages og kokkereres inden døre, og udenfor har de besøgende mulighed for en køretur i hestevogn eller med det gamle damptog. Og nisserne er også med, bl.a. i den historiske legestue. Museet har juleåbent i denne og i næste weekend.
www.hjerlhede.dk

Jul på skinner
Med et langt fløjt, prusten og masser af damp tøffer veterantoget ud fra Bryrup Station ved Silkeborg i denne og næste weekend. Med toget, som ellers normalt er et passagertog, er en godsvogn.

Der skal nemlig være plads til alle juletræerne. Veterantoget kører til Vrads, hvor der er boder med gløgg og æbleskiver, og det stopper også ved juletræspladsen, hvor man kan købe det allerflotteste træ med hjem.
www.veteranbanen.dk