Syv rejser til solen

Når vintermørket ligger blytungt over Danmark, vokser lysten til at rejse mod sol, varme og vejr til badetøj. Rejseliv.dk guider til syv rejsemål, hvor solen skinner lige nu.

Den caribiske ø Cuba ligger i det tropiske klimabælte og er biniki-egnet hele året rundt. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cuba
Den caribiske ø Cuba ligger i det tropiske klimabælte og er biniki-egnet hele året rundt, dog er vinteren særligt oplagt, da det også er den såkaldt tørre sæson samt udenfor den periode, hvor orkaner og cykloner raser henover det caribiske hav. Temperaturerne i vintermånederne ligger i gennemsnit på 23 grader.

Strande fra kolonitiden
En rejse til Cuba er ligesom de fleste andre rejser til solbeskinnede rejsemål en rejse til stranden. Cubas mest kendte af slagsen er formentligt den 22 kilometer lange Varadero, da det er her, alle charterfly fra Europa lander og her all-inclusive hotellerne ligger side om side. Varadero er dog langt fra den eneste strand, og bl.a. Playa Ancón ved byen Trinidad, som stammer tilbage fra kolonialtiden, er også et besøg værd.

Cuba er dog så meget mere end sand og vand, og mere end regnskov, vandfald og tropisk dyreliv. Det gamle kommunistiske land er også lidenskabelig salsa og latinske rytmer, cigarer og rom og lokale, der virker som om de er født livsglade og er forblevet sådan. Og så er Cuba ikke mindst hovedstaden Havana med sine famøse amerikanske biler og historiske kvarterer og rige kulturliv, sidstnævnte bl.a. bestående af Revolutionsmuseet, hvor man kan blive meget klogere på Cubas omtumlede tilværelse under Fidel Castro.

Udforske Cuba på egen hånd
Hvis man helst selv vil bestemme farten og målet, kan man leje en bil og selv udforske Cuba. Man kan også deltage i en rundrejse, hvor man kommer rundt til både by og strand og undervejs bliver fodret med alle de historiske oplysninger, der kan gøre oplevelsen og forståelsen af landet endnu større.

Pris: Mange danske rejsebureauer arrangerer rundrejser til Cuba, de fleste varer omkring 14 dage og koster fra 15.000 kr. per person. Se f.eks. www.svanerejser.dk

Næste: Sol i Egypten