Er dit hjem lækkert nok til den nye luksusudlejning?

Nu kommer Michelin-versionen af Airbnb til Danmark. Den nye udlejningstjeneste har ledt efter cremen af cremen af københavnske boliger.

Det er lejligheder som denne i Los Angeles, som firmaet The Plum Guide leder efter. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Er din bolig blandt de én procent bedste boliger i landet? Så har du nu mulighed for at leje den ud på eksklusive vilkår.

The Plum Guide er en markedsplads for eksklusive ferieboliger, som har flere end 5000 boliger i New York, London og Paris, og København bliver nu en af de seks nye byer, der indlemmes i det fine selskab. København bliver nemlig 1. juli, sammen med Barcelona, Berlin, Lissabon, Madrid og Tel Aviv, føjet til listen. Forud er gået en del research, for ingen boliger kommer med i The Plum Guide uden først at have haft besøg af en repræsentant for firmaet.

Hvis The Plum Guide finder en bolig, der egnet til udlejning til verdens mere kræsne rejsende, beder de om at komme ud til et nærmere eftersyn. Det er boligens beliggenhed, afstand til cafeer og transport samt generelle lækkerhedsfaktor, der afgør, om boligen godkendes. Firmaet oplyser, at kun én ud af 100 boliger i hver by kommer gennem nåleøjet.

Ingen IKEA

Går man ind på siden, kan man blandt andet se en lejlighed i New York kaldet »The Jungle Gym«, med reb i loftet, eller en lejlighed nærmest op ad Notre Dame i Paris, og generelt kan man se, at boligerne er indrettet af folk, som har en mening om boligindretning. Det kan være et ovalt rødt køkkenbord eller en jukeboks i stuen – der er ingen IKEA-reoler, hastigt sat op for at tækkes feriehungrende turister. Alle boliger har fået navne, der skal pirre fantasien, f.eks. »Mr Melrose« og »The Pina Colada«.

En af de danske boliger, som er kommet gennem nåleøjet, kan lejes ud til turister 1. juli. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Helle Stenberg.

Priserne er fra ca. 1500 kroner for en overnatning til op mod 10.000 kroner. The Plum Guide har eksisteret siden 2015 og har ifølge firmaet selv 1,3 millioner brugere og lidt over 5000 boliger til rådighed.

Når portalen 1. juli åbner for udlejning i København, vil der være omkring 100 boliger til leje.

»København er en perfekt destination, fordi byen både er et populært turistmål og har international klasse, når det kommer til design (...) Desuden har København mange familievenlige boliger, som appelerer til familier og grupper,« siger Doron Meyassed, der er grundlægger af og CEO i The Plum Guide. Han oplyser, at firmaets vurderingseksperter netop nu er i færd med at vurdere 70 boliger i københavnsområdet – men som sagt er det normalt kun ca. én procent af de inspicerede hjem, der kommer gennem nåleøjet.