De bedste og værste hotelbyer

Dresden er bedst, London er værst, men København ligger kun to pladser fra London, når de gælder hotelgæsters bedømmelse af de hoteller, de har boet på.

Dresden blev af brugerne på www.trivago.co.uk bedømt til at være den bedste by i Europa, når det kommer til hotelophold. Her ses noget af den gamle by fra flodsiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Schlösserland/flickr

En undersøgelse foretaget af det britiske website www.trivago.co.uk har 2,7 millioner brugeres ord for, at hoteller i London er de mindst attraktive. De opnåede en tilslutning på 69.9 pct..

Næstværst vurderedes værelser i Birmingham (70,9 pct.) og på en beskæmmende tredjeplads kom København (71,3 pct.) i den forkerte ende af skalaen. Nummer 48 ud af 50.

Den tyske by Dresden scorede flest point i undersøgelsen. Hotelgæster i byen bedømte hotellerne her til et gennemsnit på 81,4 pct. - det bedste hotel i Dresden er ifølge undersøgelsen det femstjernede "Suitess", der scorede en begejstringsprocent på 92.

Herefter fulgte belgiske Brügge (80 pct.), italienske Bologna (78,7 pct.), østrigske Salzburg (78,6 pct.) og lagunebyen Venedig (78,1 pct.).

Prisen er faldet
Af andre byer der klarede sig dårligt skal nævnes Hollands hovedstad Amsterdam (71,6 pct.) og Grækenlands Athen (72,9 pct.).

De 2,7 millioner brugere vurderede 13.000 hoteller fra www.trivago.co.uk, men kun de 50 mest populære byer var med på listen.

Hotelpriser er faldet mange steder de sidste måneder. I London koster et hotelværelse  i gennemsnit, hvad der svarer til 833 kr., hvilket er cirka 10 pct. mindre end prisen sidste år.

Forrige uge godtgjorde forlaget Lonely Planet, at London er blandt de billigste storbyer at rejse til på grund af pundets lave kurs.

Europas bedste hotel-byer:
1) Dresden
2) Brügge
3) Bologna
4) Salzburg
5) Venedig

Europas værste hotel-byer:
1) London
2) Birmingham
3) København
4) Amsterdam
5) Athen