Tjek ind på Cambridge hotel

»Great Australian Ugliness« kalder arkitekten Robert Boyd stilen, som Cambridge Hotel til fulde lever op til - set udefra. Men indendøre afsløres et hotel med kant.

Særligt: Surrey Hills er Sydneys erklærede gay-community, og det er man ikke i tvivl om, når man træder ind i det charmerende butique-hotel, Cambridge. Hvor kan man ellers opleve cabaret og dragshow i hotelrestauranten – 212 Bar & Grill – som der er på hotellet hver fredag i vinterhalvåret? Store dele af personalet er tydeligvis også dele af »community'en«, ligesom indretningen har mange spøjse detaljer som f.eks. lys, der hele tiden skifter farve i elevatorer og i baren.

Læs også: Sydney er (stadig) verdens bedste by

Udefra er hotellet bestemt ikke kønt. En firkantet betonklods i små tyve etager med frithængende altaner. Stilen er nok den, som den kendte arkitekt Robert Boyd så rammende betegner: »great australian ugliness«. Men første skridt ind i receptionen, hvor en flunkende gul scooter pynter op, viser tydeligt, at indendøre er tilværelsen bestemt ikke firkantet. Og den opfattelse styrkes, når man træder ind i elevatoren, hvor spejlvæggene er dækket med tykke sorte »tæpper« trykt med advarslen: »Warning mirror behind this carpet«.

Værelserne: Findes i forskellige størrelser og versioner: Premium Room, Deluxe Room omkring 40 kvadratmeter store med altaner, One Bedroom Deluxe Suite har også lille køkken samt Deluxe Spa Suite, der ikke har køkken men en to-personers spa i hjørnet.
Udsigten: Hotellet ligger højt i Surrey Hills og jo højere værelserne ligger, jo flottere er udsigten over Sydney.

Facilliteter: Bar, Restaurant 212, »net-cafe« i receptionen og ellers trådløst net på alle værelser mod betalt adgangskode. Indendørs pool. Sauna, P-kælder,

Plus: Venligt og imødekommende personale, de sjove uventede detaljer og den forrygende udsigt fra Deluxe-værelserne. Beliggenheden tæt ved byens førende shoppinggade, Oxford Street, er også et plus, ligesom der er ti minutters gang til Darling Harbour og tyve til Operahuset, Cirkle Quay med alle færgerne og The Rocks, den hyggelige gamle bydel.

Minus: Området lige omkring hotellet er mildt sagt ucharmerende.

Pris: Vintertilbud, »212 Deal« med en overnatning i Premium Room, to-retters middag i hotellets »Cafe 212« plus morgenmadsbuffet ca. 470 kr. pr. person.