Concorden som luksussuite

Dubai er allerede i gang med at ombygge det legendariske krydstogtskib "Queen Elisabeth II" til hotel. Nu vil man også have fat i en Concorde.

Foto: Jeff Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

British Airways har ganske vist ikke bekræftet sagen. Men det skulle være helt sikkert, at pengestærke Dubai-investorer er ude efter et af flyselskabets pensionerede overlydsfly, skriver vg.no.

Se også: 2.300 fly parkeret i Arizonas ørken

For selv om der allerede findes et "Emirates Concorde" hotel i Dubai, vil man have et "rigtigt" Concorde hotel - og navnet er allerede klar: "Alpha-Bravo".

I forvejen har Dubai sikret sig et andet legendarisk transportmiddel - krydstogtskibet "Queen Elisabeth II" - som man i øjeblikket er i færd med at bygge om til hotel og turistattraktion. Planen er at placere det elegante Concorde fly på kajen ved krydstogtskibet, og man forestiller sig, at flyet skal benyttes til luksussuite.

Flere Concorder udstillet
Det bliver i givet fald en suite af andre dimmensioner, end der ellers tilbydes på luksushotellerne i Emiraterne.
Concordens kabine er trang, og der bliver ikke meget plads, hvis den skal udstyres med de sædvanlige faciliteter som kingsize seng, sofa-arrangementer og bad med spa-faciliteter.

Concorden kan allerede opleves tæt på flere steder i verden. Bl.a. i "Intrepid Air/Space Museum" i New York, som er bygget op omkring hangarskibet "USS Intrepid", der ligger ved pier på vestsiden af Manhattan.

Flyet kan også ses på Heathrow flyplads lidt uden for London og på flymuseet nær Trier i Tyskland. Begge steder kan man komme om bord i Concorden.