Check-in: Amirandes

At træde ind i Amirandes lille, lukkede verden er som at melde sig ud af den rigtige verden.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Første indtryk
Både bilnøgler og bagage blev afleveret ved indgangen til den højloftede og minimalistisk indrettede lobby, hvorefter bilen blev parkeret og kufferten bragt til værelset. Her ventede både champagne, husets raki og små lækre kager – på husets regning.

Den velkomst er dog forbeholdt de mere eksklusive værelser og villaer. Byggeriet er inspireret af de minoiske kongers paladser, men i en strømlinet og gedigen arkitektur. Hotellets indre »gård« er ét stort vandbassin, hvor der om aftenen tændes ildfade i vandet og stearinlys i hurricanelamper langs kanten. Meget stemningsfuldt. Amirandes er en del af Grecotel Exclusive Resorts, der har hoteller på andre græske øer samt den økologiske restaurant Agreco på Kreta.

Værelserne
Vores bungalow med privat pool og udsigt over havet var diskret og stilfuldt indrettet med B&O-fjernsyn, stort badeværelse med smukke, store stenfliser, jacuzzi, separat toilet og terrasse med liggestole og kæmpe badehåndklæder. Tykke, tunge hvide gardiner blev trukket for om aftenen, og madrasserne var perfekte. Desuden mulighed for at lave sig en kop kaffe eller te. 

Mad & drikke
Med seks restauranter skulle det være muligt at få lige præcis det, man har lyst til. Vi spiste i hotellets hovedrestaurant, der ligger omkring endnu et vandbassin. Den mest velassortede og velsmagende buffet, jeg er stødt på, med både veltillavede græske specialiteter, røde bøffer og kylling med nudler.

Og selvfølgelig et kæmpe dessertbord. Men ellers er der blandt andre restauranten Blue Monkey, der serverer orientalsk inspireret mad eller den mere lokale udgave Petrino med græsk hummer. Middagen kan også indtages på stranden eller på en yacht. Du bestemmer. 

Særligt
Til trods for de fem stjerner er der en meget afslappet stemning og et blandet klientel af både unge, familier og ældre ægtepar. De 212 værelser og villaer er fordelt på 70.000 m2, og selv om grunden ligger helt ned til vandet, er der også en smuk pool med olympiske mål og havvand. Der er selvfølgelig også tennisbaner og mulighed for at dyrke blandt andet pilates, beachvolley og aerobic. Du behøver ikke at tænke en selvstændig tanke, alt kan arrangeres via hotellet, og biludlejningen, der ligger lige før hotellet, bugner af cabrioleter.

Plus
At træde ind i Amirandes lille, lukkede verden er som at melde sig ud af den rigtige verden. Der er intet, der generer øjet – såfremt du undlader at kigge over hegnet ud på en tom byggegrund. Der er rigeligt, der kan tilfredstille ganen, og som noget særligt tilbyder hotellets spa ayurvedisk massage og har en auyrvedisk doktor tilknyttet.

Det er topluksus til en overkommelig pris. Hvis man holder sig til et standardværelse, ligger prisen på omkring 1.000 kr. for en overnatning for to inkl. morgenmad. Skal der suppleres med en pool og havudsigt er prisen det dobbelte.

Minus
Glem alt om lokalmiljø. Du befinder dig på et resort, der i virkeligheden kunne ligge hvor som helst i verden. Når man kigger over hækken og ud på omgivelserne, er der hverken græsk charme eller oliventræer, men en tom grund og et par forkølede buske. Den lille by ligger ca. 2 km fra hotellet. Når det er sagt, er der ikke meget andet, der trækker ned på et ophold her. Men måske man skal nøjes med tre-fire dage.

Læs også: Ryk ferien og spar en formue