Ægte gæstfrihed højeste luksus

Glem alt om spa-behandlinger og champagne til morgenmaden. Virkelig luksus er at opleve den ægte gæstfrihed, fastslår charterkunderne.

Hotelejer Maria Dallas hotel "Pension Baywatch" i Parga topper for fjerde år i træk som "den bedste". Fold sammen
Læs mere
Foto: Spies
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Femstjernet luksushoteller med skinnende marmorgulve, pool både inde og ude, spaafdelinger og overdådig champagne-morgenmad kan være meget godt. Men det er ikke det, der tæller mest, er Spies kunder enige om.

Læs også: Her er verdens flinkeste folk

Efter endt ferie beder Spies sine kunder om at vurdere deres rejse og ophold og give "karakter" til både hotel og rejsemål. Og her afsløres, hvad der virkelig tæller - hvad der er virkelig luksus.

For fjerde år i træk topper en lille græsk pension med otte værelser nemlig karakterlisten som "den bedste".
Ferien fås ikke bedre end på "Pension Baywatch" i Parga, og det skyldes frem for alt ejeren Maria Dalla.

Julekort til stamgæsterne
"Hvad pensionen ikke har af vild luksus, opvejes af ægte græsk gæstfrihed i form af værtinden Maria Dalla, som har drevet hotellet i otte år. Baywatch er hele hendes liv, og hun lægger hele sin sjæl i at passe gæsterne," fortæller informationschef Torben Andersen.

"Hendes opskrift på succes er, at gæsterne skal føle sig som derhjemme, og der må ikke mangle noget. Hun er ikke blot på jule- og fødselsdagskort, men også på gaver med mange af stamgæsterne."

I alt 759 hoteller bedømt
Thomas Cook Northern Europe, som Spies er en del af, har i sommer benyttet 759 forskellige hoteller rundt om i Europa. De har givet karater på en skala fra 1 til 5, med sidstnævnte som bedst.

"Pension Baywatch" fik højeste parakter 4,7 sammen med et af de mere traditionelle luksushoteller "Lara Resort & Spa" i Antalya i Tyrkiet.

 På listen over de 10 bedste hoteller er fem græske, tre tyrkiske og to Mallorca-hoteller.