5 kendte danskere: Her skal vi hen i 2015

Skal det være telttur i Grækenland eller en safari? Fem kendte danskere fortæller om deres ferieplaner for det nye år.

Anne Dorte Michelsen har ikke stress over, at hun og familien endnu ikke har planlagt skiferien. Sidste år var de i sidste øjeblik - og turen blev så god, at de vil gentage successen i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom Martin lidegaard som udenrigsminister rejser flere end 100 dage om året, kan han alligevel ikke undvære den private skiferie. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph.

Martin Lidegaard, Udenrigsminister (Rad.)

”Well, lad mig først erkende, at mit nuværende job med 100-150 rejsedage lige tager toppen af den almindelige rejsefeber. Derfor holdes hele sommerferien hjemme - også fordi jeg bare elsker den danske sommer.

Men nogle private rejser kan jeg ikke undvære. Det gælder skiferien, hvor jeg hælder til en kort tur med familien i de svenske bakker - når alt kommer til alt, er halvdelen af en skitur jo den varme gløgg bagefter.

For to år siden var jeg i Georgien på skitur med min datter, og det var en stor og eventyrlig oplevelse, så jeg lurer også på en tilsvarende tur til Rumænien. Hvem vil ikke gerne møde Dracula på ski i de transylvanske bjerge?

Ser også frem til en forlænget weekend i Riga, når EU's lettiske formandskab inviterer til møde i foråret. For fem år siden startede en kammerat og jeg en længere cykeltur fra København til Moskva, hvor vi hvert år cykler en etape og lader cyklerne stå til næste år. Her passerede vi for to år siden Riga, hvor vi fandt en strandrestaurant med sand på gulvet, udsigt til stjernerne og velskænket fadøl længst ude på den vindblæste strand, der ligger lige vest for byen. Deres grill og russiske tungesalat vil jeg gerne smage igen. Lige nu står vores cykler i Novgorod, Rusland. Der kommer de desværre nok til at overvintre i 2015.”

Carsten Bjørnlund har i øjeblikket travlt på Det Kgl. Teater med prøverne til teaterstykket 'Koks i Kulissen'. Men når han til april har spillet sidste forestilling, flyver han med familien til Mauritius. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen.

Carsten Bjørnlund, skuespiller, aktuel i DRs ’Arvingerne’

"Jeg har den vidunderlige plan, at jeg til april skal til Madagaskar og Mauritius med min kæreste og vores tre sammenbragte børn. Min lillebror flyttede med sin familie til Mauritius i juli, så det er en oplagt mulighed for både at besøge ham og få set en del af verden, som jeg aldrig har været i før.

Jeg regner med, at vi skal bo hos min bror og hans familie i deres hus på Mauritius i et par uger, og så rejse rundt på Madagaskar i omkring en uge. Hvad vi præcis skal lave og opleve, ligger slet ikke fast endnu. Men vi skal naturligvis ud og opleve naturen begge steder. Min kæreste og jeg kan godt lide at være aktive og lege, når vi er på ferie. Det kan børnene selvfølgelig også, så vi skal nok lave en masse udendørsaktiviteter. Som for eksempel hiking eller klatring, hvis vi støder på det. Det kan også være, vi tager på tur med en lokal fisker. Ingen af os gider at ligge og dase for længe ad gangen."

Roadtrip i Grækenland, venindetur til Malaysia og vest om jorden til New Zealand. Rejser er Stinne Bosses helt store CO2 synd, og hun får travlt i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Stine Bosse, erhvervskvinde og bestyrelsesformand for bl.a. Det Kgl. Teater

"At rejse er helt klart min store CO2-synd, og næste år bliver et af de slemme år. I februar rejser jeg til Malaysia i elleve dage med en barndomsveninde, som jeg rejste med første gang, da vi var tretten år. Siden har vi både rejst med børn og mænd, men har længe snakket om bare at rejse os to igen. I år skal det så endelig være. Vi har de første to dage i Kuala Lumpur efterfulgt af ni dage på paradisøen Pangkor Laut. Vi havde først snakket om Thailand - ligesom nok ni ud af ti danskere. Men jeg er typen, der gerne vil opleve noget anderledes, og da min veninde kender nogen i Malaysia, var vi begge begejstrede for den idé.

Til sommer skal jeg med en anden veninde til Grækenland, hvor jeg har fået anbefalet Pelion halvøen nord for Athen. Vi planlægger at leje en cabriolet, og så bare køre rundt til fede steder med let oppakning og måske et telt i 14 dage. Det lyder måske lidt syret og "bedstemor med slag i", men man snakker jo også om, at vi bliver teenagere igen, når vi passerer de 50.

Desuden skal jeg besøge en veninde på Ærø i nogle dage eller måske en uge. Der er så meget at se herhjemme i Danmark, og jeg prioriterer altid at komme lidt rundt. Jeg holder også ekstremt meget af Jylland - især Mors, så man behøver ikke tage så langt væk. Jeg ved ikke, om det kan kaldes ferie, men jeg skal helt klart også til folkemødet på Bornholm.

Til november skal jeg besøge familie på New Zealand, men i stedet for at flyve østover, som man plejer, vil jeg i år prøve at rejse vestover i tre-fire uger og eventuelt stoppe i Canada og på USA's vestkyst."

Det er vigtigt for Jens Werner med ferier at se frem til i løbet af året, når han arbejde så meget. I år skal han med familien igen i år til et varmt sted i et par uger i januar og februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt.

Jens Werner, danseinstruktør og dommer i ’Vild med Dans’ på TV2

"Hele familien tager hvert år på en lang vinterferie et par uger i januar eller februar. Vi har tidligere rejst rigtigt meget i Østen - især i Thailand - men sidste år kastede vi os ud i en skiferie i Norge, som børnene gerne ville prøve, nu hvor de er blevet 11 og otte år. Det var vældig sjovt at se, hvor hurtigt de kunne lære. Men vi lærte også, at når vi arbejder så meget i dansesæsonen fra september til maj, har vi brug for et afbræk med sol og varme midt i vintermånederne. Så selv om vi ikke har besluttet det endnu, er jeg ret sikker på, at turen i år kommer til at gå til et varmt land.

Det ligger ikke fast endnu, men vi har snakket om steder som Vietnam, Sydamerika eller måske en safari. Vi er ikke en familie, der bare ligger på ryggen i tolv dage på Mauritius. Vi skal ud og lave noget aktivt, og nu hvor børnene er større, kan vi lave noget lidt mere udfordrende såsom rappelling eller riverrafting.

Resten af årets rejser er der mere tradition over. I sommerferien er vi altid i Italien i en uge i juli, hvor jeg underviser på en træningslejr en times kørsel fra Venedig. Jeg arbejder kun nogle af dagene, så familien er med, og vi gør det til en ferie. Resten af sommerens solskinsdage tilbringer vi ofte på vores båd, der ligger i Svanemøllehavnen.

I foråret er vi altid i Skagen en fem-seks dage på Ruths Hotel, og efterårsferien tilbringer vi altid på Bornholm i en vens sommerhus. Derudover er vi gode til at tage på lidt forskellige impulsive ture hele familien. Når vi arbejder så meget til hverdag, skal vi være samlet i ferierne."

Anne Dorte Michelsen har ikke stress over, at hun og familien endnu ikke har planlagt skiferien. Sidste år var de i sidste øjeblik - og turen blev så god, at de vil gentage successen i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen.

Anne Dorte Michelsen, sanger og musiker

"Overskriften på vores familieferier er som regel mangel på planlægning. Derfor troede vi også, at det var helt håbløst at få en bare nogenlunde skiferie, da vi sidste år pludselig fik mulighed for at komme af sted i skolernes vinterferie - med 14 dages varsel. Men vi fandt en helt genial metode, som vi har tænkt os at genbruge i 2015.

For det første kører vi lige ned igennem Europa fra Gedser eller Rødby. Det kan gøres på 11-13 timer, og så havner vi i Dolomitterne i Italien lige til aftensmaden. Vi har fundet et lille hotel; nærmest en bar med restaurant og værelser ovenpå. Det ligger lige ud til bjergene for enden af en blind vej, stille og roligt med smuk udsigt og egen piste for begyndere lige uden for døren.

Værelserne er rustikke og landlige, og maden er en blanding af det østrigske og italienske køkken a la carte, så man slipper for buffet og kedelig bunkeafspisning.

Der er kun 20 minutters kørsel til den tidligere olympiske by og skisportsområde Cortina d'Ampezzo, og vejen dertil er altid godt ryddet for sne. På pisterne mødte vi flest italienere, og terrænet er helt tilpas udfordrende for både begyndere og dygtige skiløbere. Rundt i dale og på bjergtoppene kan man spise lækker mad og drikke varm vin. Så gå ikke i panik, hvis du ikke allerede nu har købt en pakkerejse til sneen."