3 tørre og 3 våde rejser

Er du vild med vand og vil have mere, end hvad Danmark får i øjeblikket? Eller skal en eventuel sensommerferie gå til et garanteret regnfrit sted?

Tør ørkenferie i Egypten eller våd ferie i Amazonas regnskoven i Sydamerika? Fold sammen
Læs mere
Foto: Judith Betak og Marcelo Sayao
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De tørre

Ørkenferie
I løbet af et år falder der under 30 millimeter regn i den egyptiske storby, Cairo. Og de få dråber kommer som regel ned fra himlen i december til februar. Det betyder, at der er nærmest 100 procent garanti for en skyfri himmel, hvis man i løbet af de næste måneder sætter sig på et fly til Cairo eller til det populære charter-rejsemål lidt sydligere i landet, Hurghada.

Hurghada ligger på kysten til Det Røde Hav, men hvis man er mere til ørken end dykning, skal man bare en times kørsel mod vest, så står man i et hav af sand. Som kan udforskes på bl.a. kamelryg eller i jeep. 

Egypten er også stedet at rejse hen, hvis man vil en tur tilbage i historien. Den 136 meter høje og fascinerende Keops-pyramide i Giza er det eneste af Oldtidens syv vidundere, der står endnu. Og Kongernes dal i Luxor, hvor man finder gravene til faraoerne, er blandt verdens ældste kulturskatte.

Hvor: Egypten 
Hvordan: En returbillet med Swiss Air til Cairo koster fra 2.000 kr. Flere danske rejseselskaber arrangerer endvidere rejser til Egypten. 

Græsk eventyr
Den græske ø Rhodos ligger geografisk så heldigt placeret, at øen nyder godt af 300 årlige solskinsdage og regn er en stort set ukendt størrelse i sommerhalvåret. Der falder normalt 0 millimeter vand i august og bare syv millimeter i september. Til gengæld kan temperaturen nemt svinge sig op over 30 grader, så det er ikke utænkeligt, man vælger et dyp i det våde. 

Og det er da også netop havet, der er et af Rhodos’ største trækplastre. På østkysten finder man de lavvandede og børnevenlige, bl.a. den 4 kilometer lange Faliraki, på vestkysten, hvor der er flere bølger, er strandene velegnede til windsurfere. 

Rhodos er også et oplagt rejsemål for de kultur- og historie-interesserede. Hele øen er optaget på UNESCO’s liste over verdenskulturarv, blandt andet p.g.a. den gamle bydel fra 1200-tallet i Rhodos By, og den antikke by Lindos med sit Akropolis, som også er fra 1200-tallet. 

Hvor: Rhodos, Grækenland
Hvordan: En returbillet via Athen koster med SAS ca. 3.000 kr. Flere danske rejseselskaber arrangerer endvidere rejser til Rhodos. 

California’ shining 
San Francisco bliver kaldt USA’s smukkeste by, og dét sammenholdt med, at den kun begaves med fem millimeter regn i september måned og bare en enkelt i august, gør byen ved den californiske vestkyst til en vinderdestination for dem, der gerne vil væk fra vand. Dog skal man ikke regne med at kunne iføre sig shorts og sandaler – trods fraværet af regn sniger temperaturen i San Francisco sig sjældent op over 20 grader.

Bare 800.000 mennesker har adresse i San Francisco, hvilket formentlig er en del af grunden til byens charme. En anden grund er de stejle gader og sporvognene, der futter op og ned ad dem, og den stort set allestedsnærværende udsigt til Golden Gate bridge og til Alcatraz ude i bugten. 

San Francisco er en smeltedigel af nationaliteter, som bl.a. illustreres ved en tur gennem det farverige Chinatown eller en aften i det pulserende natteliv. 

Hvor: San Francisco, Californien, USA
Hvordan: En returbillet med mellemlanding i Frankfurt koster med SAS ca. 5.000 kr. 

Næste: 3 våde rejsemål