Det ER størrelsen

Rejseoplevelser må gerne være store. Se listen over ti bygninger, attraktioner og transportmidler, der kan kalde sig verdens største.

Verdens største swimmingpool ligger i Chile og er større end 12 fodboldbaner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Bernetti
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største swimmingpool

Gider du ikke ramme bunden, når du hopper på hovedet i og støde ind i børn med svømmevinger, når du bader? Så skal du afsted til Chile og tage en dukkert i poolen på hotellet San Alfonso del Mar. Pølen her blev med sine 8 hektar og en længde på over en kilometer optaget i Guinness Rekordbog som verdens største swimmingpool.

Der kan være rigtigt mange svømmevinger og luftmadrasser på 8 hektar, som svarer til cirka 12 fodboldbaner - eller 6000 svømmepøle i normal størrelse, og med 35 meter ned til bunden på det dybeste sted, skal du have ualmindelig meget fart på for at støde imod.

Pølen stod færdig i 2006 og de 250.000 kubikmeter vand er renset saltvand fra havet, der ligger lige ved siden af. 

Verdens største offentlige toilet

Er du træt af altid at skulle stå i kø, når du skal på toilettet på et offentligt sted? Den situation kommer næppe til at opstå på verdens største offentlige toilet i i den kinesiske by Chongqing. Her er der over 1.000 kummer og toiletsæder at sprede sig på, spredt udover et areal på næsten 3000 kvadratmeter. 

Toilettet i Chongqing åbnede i juli 2007 og er ifølge de kinesiske myndigheder opført for at gøre folk glade for at gå på toilettet. Man kan både høre musik og se tv, mens man lader vandet, og har man trang til frisk luft, er der en hel sektion uden tag. Facaden er egyptisk inspireret, bygningen er i fire etager - og så er det gratis at opleve og benytte den.

Verdens største restaurant

Skal det være intimt, skal du ikke bestille bord her. Men vil du gerne opleve en virkelig stor restaurant skal du til Syrien, hvor Damascus Gate er blevet optaget i Guinness Rekordbog som verdens restaurant.

6.012 spisende gæster er der plads til i restauranten, som i højsæsonen om sommeren har 1.800 travle tjenere ansat til at betjene det høje antal spisende gæster og med kokke, der kan klare op til 30 retter i minuttet. Af samme årsag har restauranten fået tilnavnet mini-factory af Guinness.

Damascus Gate fylder 5000 kvadratmeter, og hele herligheden er bygget op med et enormt udendørs område med springvand, kopier af arkæologiske ruiner og en inddeling af køkkentyperne, så man f.eks. kan gå direkte til den kinesiske afdeling.

Restauranten serverer ikke alkohol.