24 timer i Williamsburg

Man spiser godt i Brooklyns hippe bydel Williamsburg, hvor man sagtens kan få et døgn til at gå med at besøge de mange hyggelige kaffebarer, spisesteder og vintagebutikker.

Shopping i gaderne omkring Bedford Ave. Her er alt fra vintagebutikker til tjekkede konceptbutikker. Fold sammen
Læs mere

Kl. 11

Brunch på den lokale favorit ’Rye’, som iøvrigt også laver cocktails i topklasse. Fold sammen
Læs mere

Hvad end fredagen har budt på af heftig sightseeing eller heftig bytur (måske begge dele), er der ikke noget som lørdagsbrunch til at kurere efterdønningerne.

Udefra ser ’Rye’ måske ikke ud af meget. Faktisk er jeg i tvivl om, hvorvidt man ville falde over den, hvis man ikke – som vi gjorde – gik målrettet med store forventninger til det hippe brunchspot. Stedet er en gammel fabriksbygning, og de flotte, karakteristiske tinfliser i loftet er sammen med gulvene og mahognibaren blevet renoveret med stil. Her er højt til loftet, og mørke, rustikke træmøbler præger den lune indretning.

’Rye’ er desuden enormt tømmermændsvenlig: Be­lys­ningen i lokalet er nemlig dæmpet og er dermed det ideelle tilflugtssted for tømmermændsramte newyorkere lørdag formiddag. Det er bestemt også tydeligt, at ’Rye’ er en lokal favorit. Venner mødes, vender verdenssituationen og diskuterer begivenheder fra den forgangne uge.

Vi nyder en ’three egg omelette’ med spinat og cheddarost, som bliver serveret med salat, ristet toast og kartoffelpandekage, og en såkaldt ’Rye Benedict’ med blandt andet svinekød og hollandaisesauce. Gå ikke glip af de fantastiske hjemmelavede donuts med cremet dip. ’Rye’ laver desuden cocktails i topklasse, men snyd heller ikke dig selv for et glas ’Bermejo sparkling rosado’ fra Lanzarote. Dine smagsløg vil takke dig.’Rye’ serverer kun brunch i weekenderne.

Hvor: Rye, 247 S 1st Street

Kl. 12.30

’Mast Brothers’, på 3rd Street er synonym med specialchokolade i topkvalitet. Fold sammen
Læs mere

Vores søde tand tager os videre til ’Mast Brothers’, der er synonym med specialchokolade i topkvalitet. Brødrene Rick og Michael Mast grundlagde i 2007 virksomheden, hvor man ud over at smage på de søde sager kan få lov at se indenfor på fabrikken. 200 gram chokolade koster 20 dollars (ca. 130 kr.), så det er nok ikke lige den plade chokolade, man vælger at købe med hjem som fredagsslik og ondulerer på en enkelt aften. Men måske som en alternativ souvenir?

Hvor: Mast Brothers, 111 N 3rd Street

Kl. 13.30

Grand Ferry Park – måske Brooklyns bedste udsigt til Manhattans skyline . Fold sammen
Læs mere

Ikke langt fra ’Mast Brothers’ finder vi Brooklyns måske bedste udsigt til Manhattans skyline. Nemlig i Grand Ferry Park. Nogle vil sige, at udsigten er bedre, når mørket har lagt sig, og lysene på de storslåede bygninger stjæler billedet. Men om dagen er det cool Brooklyn-hipstere, der hænger ud her, går tur med deres hunde eller som os blot nyder udsigten. Engang lå færgen, som transporterede passagerer og varer mellem Manhattan og Brooklyn, desuden til her.

Hvor: Grand Ferry Park, Grand Street

Kl. 15.00

Sandwich-pause på ’Fromage Garage’. Fold sammen
Læs mere

Vi holder en lille pause og snupper et mellemmåltid hos ’Fromage Garage’.

»How would you like your grilled cheese,« bliver vi spurgt. Med flere end syv slags smør at vælge imellem og et stort udvalg af forskellige oste kan det virke uoverskueligt at designe sin egen sandwich. Det er ’Fromage Garage’ udmærket klar over, og derfor har de også et stort udvalg af sandwich, hvor indholdet er sammensat på forhånd, f.eks. en ’Turbo Charge’ med mozzarella, gouda, salviesmør, champignon, spinat og kalkun.

En ærkeamerikansk ’grilled cheese sandwich’ er ikke meget forskellig fra en parisertoast. Den skal være sprød på ydersiden og lækker cremet indvendig. Og med lidt avocado, spinat og andet grønt til kan sådan en smage virkelig godt. ’Fromage Garage’ er indrettet i en gammel garage og er en slags hyldest til ejerens far, der var mekaniker og ingeniør.

Sandwichene får man serveret på retro cafeteriabakker i stål, og nummerplader fra alle landets stater pryder de hvidmalede murstensvægge sammen med diverse gamle skilte, bildæk og staldlamper. Stedet har en hel unik ’vibe’, og man mærker tydeligt, at personalet gør sig umage for at gøre stedet til et rart og hjemligt sted at komme.

Hvor: Fromage Garage, 441 Metropolitan Avenue

Kl. 16.30

I gaderne omkring subwaystationen Bedford Ave. finder man et stort og varieret udvalg af forretninger. Vi går på jagt efter souvenirs . Her er generelt mange plade- og vintageforretninger med mange fristelser. Driggs Avenue er spækket med blandt andet tjekkede konceptbutikker og små, skjulte genbrugsforretninger.

Hvor: Bedford Avenue og gaderne omkring

Kl. 18.30

Delikat mad og service i top hos ’Cheers Thai’. Fold sammen
Læs mere

Sulten melder sig, efter vi har slentret rundt og kigget på butikker.

’Cheers Thai’ er et af de der steder, man opdager ved et tilfælde og øjeblikkeligt forelsker sig i.

Væggene er dekoreret med træ og gamle vinduesrammer, og her er rodet – på den fine måde – med planter, lyskæder, dukker, og andre sjove ting og sager til at pryde hylder og vinduer.

Servicen er i top, varm og opmærksom, og man føler sig virkelig hjemme i virvaret af farverig dekor. Ejerens kærlighed til mennesker og til thaimad forenes helt tydeligt hos ’Cheers Thai’, hvor ejeren deler sin kulinariske arv og kultur med Williamsburgs beboere.

Vælg blandt et hav af thailandske lækkerier fra menukortet: dumplings, nudler, supper og salater. Og glem ikke at få resterne med i en doggybag, hvis ikke du kan spise op. Portionerne er nemlig temmelig store. Ud over delikat thaimad laver ’Cheers Thai’ også uimodståelige cocktails. Prøv eksempelvis deres læskende, lækre cosmopolitan.

Hvor: Cheers Thai, 568 Metropolitan Avenue

Kl. 10

Snup en god kop kaffe hos ’Oslo Coffee Roasters’. Fold sammen
Læs mere

Vi starter dagen med en god kop kaffe – måske byens bedste. ’Oslo Coffee Roasters’ hævder nemlig at servere New Yorks bedste kaffe, og det kan måske virke som et stort løfte i en by, der huser så mange specialkaffebarer. Både byens lokale og turisterne har store forventninger til kaffebaren. Og det samme havde vi selvfølgelig. Men ’Oslo Coffee Roasters’ skuffede bestemt ikke. Tværtimod. Kaffebaren levede i høj grad op til sit løfte og gode omdømme.

Bønnerne er økologisk dyrket på bæredygtige farme, hvor arbejdsvilkårene er, som de skal være. De rister selv bønnerne og tilbereder kaffen i deres tre kaffebarer i henholdsvis Brooklyn og på Upper East Side.

Kaffebaren på Roebling Street blev grundlagt i 2002 og var den første af de tre. Her udstilles regelmæssigt værker af lokale kunstnere, og selv om ejerne har besluttet, at her ikke skal være internet tilgængeligt for kunderne, er der mange, der sætter sig ved det store fællesbord med deres computere. Vi nyder blot vores kaffe i ro og mag og suger til os af den lækre Williamsburg-stemning.

Hvor: Oslo Coffee Roasters, 133 Roebling Street

Læs også: http://www.b.dk/rejseliv/casinoer-kaos-og-kuloerte-lamper-i-las-vegas