24 timer i den smukke norske by Bergen

Bergen er mest kendt for fjorde, fjelde og storslåede naturoplevelser. Byen byder dog også på nogle af landets bedste baristaer, en mindeværdig kulinarisk oplevelse samt charmerende kvarterer.

I Sandviken ligger Norges Fiskerimuseum, der underholder både store og små. Fold sammen
Læs mere

Kl. 07.00

Tager du kabelbanen op til toppen af bjerget Fløyen, får du en fantastisk udsigt ud over hele Bergen og de omkringliggende fjelde. Fold sammen
Læs mere

1. Det store overblik

Start dagen i Bergen med at få et godt overblik over byen – og ikke mindst de omkringliggende fjelde. Kabelbanen Fløibanen går op til toppen af bjerget Fløyen, hvor du på dette tidlige tidspunkt kan være heldig at have området nogenlunde for dig selv. Nyd den spektakulære udsigt, tag de obligatoriske billeder, og gå ned igen. Du kan selvfølgelig også vælge at tage kabelbanen ned igen, men den raske vandretur ned ad bjerget er fuld af gode stop med kig ud over byen. Som en bonus er der næsten ingen turister på vejen, blot friske bergensere på motionsjagt. Turen tager cirka 40 minutter i rask tempo.

Hvor: Fløibanen, Vetrlidsallmenningen 21

Kl. 09.00

Nede ad de små gader i Bergen finder du hyggelige kaffebarer. Fold sammen
Læs mere

2. Et seriøst kaffestop

Efter de fysiske strabadser kommer belønningen: et kaffestop på byens ældste og mest charmerende kaffebar. Følg vandreruten ned ad Fløyen, og du havner lige midt i en lille klynge af snævre og brostensbelagte gader. Omgivet af hvide huse ligger Det Lille Kaffekompaniet. På trods af den trange plads er kaffebaren populær blandt lokale. Bønnerne stammer fra udvalgte norske risterier, blandt andet kaffe-superstjernen Tim Wendelboes samt Solberg&Hansen, Norges største ristere af specialkaffe. Her kender baristaen sine stamkunder, men kaffen serveres også med jovial hygge for førstegangsbesøgende.

Hvor: Det Lille Kaffekompaniet, Nedre Fjellsmauet 2

Kl. 10.30

3. Berømte Bryggen

På en solskinsdag i Bergen vrimler det med mennesker på Bryggen. Turister fotograferer på livet løs, lokale nyder en frokost på en af caféerne langs vandet, og handlende på det lille fiskemarked inspicerer dagens friske fangst. Turistet eller ej, så skal den UNESCO-fredede Brygge bestemt nås under de 24 timer i Bergen. Pakhusene med fisk er skiftet ud med butikker med lokalt kunsthåndværk, tekstil og keramik. Også caféer og restauranter er rykket ind i de gamle huse, men priserne her er skruet godt i vejret, så gem frokosten til senere. Det koster dog intet at nyde de smukke huse og den friske luft ved byens havn.

Hvor: Bryggen, Bergen

Kl. 12.00

Tæt på Bryggen ligger Kaffemisjonen. Her kan du nyde en sandwich og en god kop kaffe til frokost. Fold sammen
Læs mere

4. Kaffemisjonen med frokost

Frokosten kan du i stedet nyde blot et par minutters gåtur fra Bryggen. På en lille gade for foden af fjeldet finder du Kaffemisjonen. Her får lokale stillet deres daglige kaffefix, men også kaffeentusiaster fra Japan med interesse for La Marzocco-maskinen i baren samt forretningsmænd og deres bærbare computere finder vej hertil. Kaffemisjonen tilbyder frokostretter. Husk også, at stedet er kendt for de friskbagte croissanter og den hjemmebagte kage – foruden kvalitetskaffe brygget af Norgesmesteren i kaffesmagning.

Hvor: Kaffemisjonen, Øvre Korskirkeallmenning 5

Kl. 14.00

5. Bjergtagende gåtur

Nordøst for bymidten ligger kvarteret Sandviken, der med hvide træhuse, smalle stræder og små torve mest af alt minder om en lille landsby i byen. Gåturen til Sandviken langs vandet er cirka to kilometer, og undervejs har du den konstante bjergtagende udsigt over Bergen og fjeldene. Her finder du Norges Fiskerimuseum, som byder på aktiviteter for både store og små. Bliv klogere på landets fiskerihistorie, eller lej en kajak eller kano, og sejl en lille tur, hvis vejret tillader det. Gå også en tur rundt i de smukke, bakkede gader i kvarteret.

Hvor: Norges Fiskerimuseum, Sandviksboder 23

Kl. 19.00

På restauranten Lysverket, kan du få gourmetmad til rimelige priser. For 850 norske kroner serverer Christopher Haatuft en ni-retters menu. Fold sammen
Læs mere

6. Mad i verdensklasse

Norge er ikke kendt for at tiltrække gastro-turister, ligesom et måltid ofte kan være en bekostelig fornøjelse i forhold til kvaliteten. Dén opfattelse gør kok Christopher Haatuft i den grad til skamme med sin restaurant Lysverket. Med en perfekt beliggenhed har Haatuft sat Bergen på det gastronomiske verdenskort. Temaet er ’Neo-Fjordic’, og retterne er sammensat ud fra de bedste råvarer i sæsonen samt dagens fangst fra fjordene nær Bergen. Prisen for den ni-retters signatur ’Lysverket’-menu til omkring 830 kr. er mere end rimelig for en restaurantoplevelse i verdensklasse og fuldender en aften på Lysverket.

Hvor: Lysverket, Rasmus Meyers allé 9

Kl. 22.00

7. Øl for enhver smag

De rå murstensvægge, industrielle lamper og læderbetrukne lænestole på det kombinerede mikrobryggeri og cocktailbar Una leder tankerne hen på et moderne herreværelse. Her serveres både hjemmebrygget øl og cocktails, og personalet bag baren hjælper gerne med smagsprøver, til du finder den helt rigtige for dig. Menuen skifter efter sæson og udbud, men her er helt sikkert både noget for den søde, sure, bitre og runde smag. Unas priser er meget rimelige, og aftenudsigten over Bryggen med de oplyste huse er heller ikke værst.

Hvor: Una Bryggeri, Bryggen 7