Regeringen og DF forsvarer skat på pensioner

Ældre Sagen kritiserer ekstra skat på høje pensioner, men både Venstre og Dansk Folkeparti forsvarer ordningen, der er en del af skattereformen.

Det er aldrig sjovt at sætte en skat på, men målet er, at der ikke er nogen, der bliver dårligere stillet end før reformen, siger Venstres skatteordfører Mads Rørvig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Keld Navntoft

Både regeringspartiet Venstre og støttepartiet Dansk Folkeparti holder fast i, at der skal komme en ekstra skat på store pensionsudbetalinger.

Det er en del af regeringens skattereform, at der skal laves en udligningsskat for de højeste pensionsudbetalinger. Siden 1998 har det været muligt at få et fradrag på 59 procent for pensionsindbetalinger, mens skatten med den nye skattereform bliver lavere ved udbetaling.

Ifølge Børsen vil regeringen skabe balance mellem fradrag og skat ved at indføre en skat på udbetaling af pensioner over 350.000 kroner om året inklusive folkepension. Det kritiserer Ældre Sagen.

- Læren af det her er jo, at man løber en risiko ved at binde sine penge i pension. Nu ser det ud til, at der kommer en slags formueskat, og hvis folk så frygter, at der sker det samme om 10 år, vil det afspejle sig i pensionsopsparingerne, siger Claus Blendstrup, konsulent i Ældre Sagen, til avisen.

"Aldrig sjovt at sætte en skat på"

Men både Venstre og Dansk Folkeparti afviser kritikken.

- Helt grundlæggende skal der være en sammenhæng mellem de fradrag, man får, når man sætter penge ind, og den beskatning, man får, når man trækker pengene ud igen, siger Mikkel Dencker, skatteordfører for Dansk Folkeparti.

Venstres skatteordfører Mads Rørvig er enig.

- Det er aldrig sjovt at sætte en skat på, men målet er, at der ikke er nogen, der bliver dårligere stillet end før reformen, siger han.

Regeringen er lige nu ved at forhandle om den konkrete udformning af udligningsskatten, og skatteminister Troels Lund Poulsen (V) ønsker ikke at kommentere sagen, mens forhandlingerne er i gang.

Udligningsskatten skal behandles og vedtages i Folketinget inden sommerferien, så den kan træde i kraft fra 2011.   /ritzau/