Etårigt skattehul for store pensioner

Skatteministeren tøver med at lukke et hul i loven for rige pensionister, der i år får 200 millioner kroner ekstra i skattelettelser.

Der bliver lidt ekstra at gøre godt med i år for pensionister med høje indkomster - skatteministeren kan ikke få detaljerne i lovgivningen til at flugte med skattereformen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Modelfoto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen og Dansk Folkeparti forkæler de rigeste pensionister med 200 millioner kroner i ekstra skattelettelse alene i år, skriver Ugebrevet A4.

Partierne bag skattereformen - V, K og DF - tøver med at vedtage en udligningsskat, der lukker et stort hul i skattereformen.

Hullet betyder, at de rigeste pensionister forkæles med en ekstra, utilsigtet skattelettelse, vurderer skatterevisor Christen Amby.

Det skyldes, at man har sænket skatten for de højeste indkomster, og dermed sænker man også skatten for dem, der får udbetalt store pensioner. Regeringen og DF aftalte derfor, at der skulle indføres en såkaldt udligningsskat, som skulle tage en smule af gevinsten ved skattereformen væk fra folk med store pensioner.

Men de tre partier har siden ikke kunne blive enige om, hvordan udligningsskatten skulle skrues sammen.

- Der er et skattehul, og nu mangler pengene i skattereformen, fordi skatten ikke er indført endnu. Det er en utilsigtet skattelettelse, og en ren foræring til de allerrigeste pensionister, siger Christen Amby til Ugebrevet A4.

Socialdemokraterne kritiserer også foræringen til de rigeste pensionister, men skatteminister Kristian Jensen (V) har ingen kommentarer.

I Skatteministeriet arbejder de på et forslag til en udligningsskat, men der er stor usikkerhed, om skatten overhovedet kan gennemføres, skriver ugebrevet.

Da de tre forligspartier sidste år vedtog skattereformen, varslede partierne, at en udligningsskat skulle træde i kraft sammen med resten af skattereformen ved indgangen til 2010. Men i november 2009 oplyste Skatteministeriet, at skatten blev udskudt til 2011, da "teknikken drillede".  /ritzau/