»Vi håber på en konkret forbedring i vores hverdag«

Ligesom mange andre boligejere er Lisbet Møller Nielsen og Peter Martin Søhuus i gang med at omlægge deres lån. Familien håber på at komme af med en del af det dyre banklån og lave klimavenlige forbedringer i hjemmet.

Lisbet Møller Nielsen og hendes mand håber, at omlægningen af deres realkreditlån kan give råd til både at afvikle dyr gæld og foretage forbedringer i huset. Her er hun fotograferet i familiens hus sammen med børnene Jens og Marie. ?Foto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For lidt over to år siden var Lisbet Møller Nielsen og hendes mand med på konverteringsbølgen, da de omlagde deres realkreditlån og fik det dengang rekordbillige lån med en fast rente på 3,5 procent.

Nu er parret i gang med at omlægge deres lån igen. Renten er nemlig faldet så meget, at det kan betale sig for familien at omlægge til det nye realkreditlån med en fast rente på to procent.

»Det var alle mediernes overskrifter om lave renter, som fik os til at tænke på, at vi skulle kigge på vores lån. Så blev vi opmærksomme på, at det kunne betale sig at få vurderet huset og se, om der var noget mere friværdi,« siger Lisbet Møller Nielsen, der arbejder som politisk konsulent og bor sammen med sin mand, Peter Martin Søhuus, og deres to børn.

Det er fire år siden, familien flyttede ind i huset i Jonstrup ved Værløse. Dengang blev de nødt til at supplere realkreditlånet med et dyrere banklån, blandt andet fordi de havde solgt en andelslejlighed med tab.

Nu håber familien på at komme af med så stor en del af det dyre banklån som muligt. Forhåbentlig bliver der også plads i budgettet til forbedringer i huset, som parret vil lave af hensyn til både økonomien og miljøet.

»Vi vil da også gerne have mere luft i budgettet, men det er ikke det vigtigste formål. Vi vil have trimmet vores økonomi. Og så har vi et håb om, at hvis vi får lavet forbedringer i huset, for eksempel nye vinduer og bedre isolerede vægge, kommer det til at give en helt konkret forbedring i hverdagen,« siger Lisbet Møller Nielsen.

Hun og Peter Martin Søhuus har talt i telefon med banken. Næste skridt er at få vurderet huset og værdien af de kommende forbedringer. De har endnu ikke besluttet, præcis hvilken slags lån de skal have, men de regner med, at det bliver et fastforrentet realkreditlån med en rente på to procent og nogle års afdragsfrihed.

»Vi har opsagt vores gamle lån, og nu skal vi have banken til at vurdere, om det vil øge værdien af vores hus at få lavet energiforbedringer,« siger Lisbet Møller Nielsen.

»Vi vil gerne bruge vores friværdi til at få lavet forbedringer, for vi regner med, at vi skal blive boende i huset i mange år fremover.«