Nykredit lover besparelser for næsten alle kunder

Danske Bank, Nordea og Jyske Bank i kikkertsigtet i ny og længe ventet storsatsning på at lokke boligejerne ind Nykredit Bank. Besparelser for næsten alle Nykredit-kunder, lover direktør

Foto: Torben Christensen.
Læs mere
Fold sammen

Det bliver billigere at kunde i Nykredit for næsten alle kunder, hvis man tilmelder sig et af tre nye kundeprogrammer, som realkreditgiganten nu endelig er klar med. Det handler om at erobre nye kunder til Nykredit Bank fra storbankerne i byen, mens Nykredit så vidt muligt vil frede bank-samarbejdspartnerne i Totalkreditsamarbejdet, som er næsten alle pengeinstitutter fra Sydbank og nedefter i størrelse.

Søjlerne i Nykredits angrebsplan er tre kundeprogrammer, som giver bankkunderne adgang til en række fordele alt efter, hvor stor en del af sine bankforretninger, kunderne vælger at placere i Nykredit Bank. På mange måder kan kundeprogrammerne sammenlignes med Danske Bank Eksklusiv-program eller Nordeas Fordelsplus-program. En af de vigtigste drivkræfter er bedre priser for kernekunderne, forklarer Nykredits koncerndirektør Anders Jensen om de nye koncepter:

"97 pct. kommer til at opleve billigere eller de samme priser. Af dem vil langt hovedparten opleve føleligt bedre priser og vilkår. En del vil opleve samme priser og en lille gruppe vil opleve det som mindre fordelagtigt," siger Anders Jensen, som ikke lægger skjul på, at kundeprogrammet er lavet for at få flere kunder til at bruge Nykredit Bank som deres eneste bankforbindelse.

De bedste vilkår får man i den nye "BoligBank 365", hvis man både har en investérbar formue på 500.000 kr., sin daglige økonomi i Nykredit Bank og sin boligfinansiering. Næstbedst er "BoligBank 360", hvis man har sin boligfinansiering og daglige økonomi i banken, mens basiskundeprogrammet "BoligBank" kun er finansiering af ejerbolig.

Et kig på Nykredits prisliste viser, at man f.eks. kan få et boliglån indenfor 100 pct. af ejendomsværdien til 5 pct. i årlig rente, hvis man er med i det bedste program. Det er rigtig pænt i forhold til f.eks. Danske Bank, hvor den laveste rentesats er 5,75 pct. For de næstbedste kunder er renten på 6,25 pct., mens basiskunderne tilbydes noget højere 9 pct. i rente. De bedste kunder får også 3,75 pct. i rente på billån.

"Vi møder ikke bunden af rentespændet hos konkurrenterne. Til gengæld kan vi love, at alle kunder får samme vilkår," forklarer Anders Jensen, som dermed lægger sig meget tæt på forretningsmodellen hos Nordea, hvor han før var bankdirektør. Til sammenligning opererer både Jyske Bank og Danske Bank med rentespænd, som kunderne skal forhandle sig til optimale vilkår i. Der er således plads til et vist jysk krejler-gen overfor bankrådgiveren.

Det er et krav for Nykredit, at man for at blive BoligBank-kunde har sin boligfinansiering hos Nykredit. Men det kan både være banklån og realkreditlån. Så man behøver ikke nødvendigvis at betale de relativt høje flytteomkostninger for at flytte sit realkreditlån i et andet institut for at få adgang til fordelene som BoligBank 365-kunde.

Men Nykredit lover også en række andre fordele for boligejerne. F.eks. får alle i familien lige vilkår i Nykredit Bank - og det gælder de første år, når sønnike er flyttet hjemmefra. Der er endda en særlig bonus til de kunder, der vælger at spare op til boligen i Nykredit Bank. Gør man det og bruger sine penge til boligkøb i Nykredit, giver banken en ekstra bonus på 2,25 pct. pr. år af opsparingen i alle de år, man har sparet op til boligkøbet.

En anden nyskabelse er en billig pris for et boligtjek på 2500 kr. hvor man kan få undersøgt sin boligs tilstand, når det gælder energioptimering, klimatilpasning og vedligeholdelse.

Den nye boligbank er en del af topchef Michael Rasmussens "Winning the Double"-strategi, hvor hensigten er at blive boligejernes foretrukne sparringspartner. Der er således tale om en ikke ubetydelig investering for at lokke nye kunder. Anders Jensen ville ikke rykke ud med det præcise beløb til pressemødet, men oplyser, at der ikke er tale om "flere hundrede millioner kroner".

"Der er tale om investering for 2015 og 2016, hvor vi giver afkald på indtjening. Det gør vi i forventning om at gøre flere forretninger med de kunder, vi har, at få flere kunder ind i boligbankkonceptet og få flere kunder til."

Den primære målgruppe for Nykredits er de mere end 100.000 kunder, som allerede har et realkreditlån i Nykredit, men ikke selve bankforretningen. Det betyder, at der kan være en potentiel konflikt med de banker, som Nykredit samarbejder med om formidling af boliglån. Anders Jensen understreger dog, at 80 pct. af disse kunder har et engagement med konkurrenter som  Danske Bank, Nordea og Jyske Bank - og det er dem, man primært går efter. Bl.a. er det i de store byer, at man går efter at hverve kunder. Og her har bankerne i Totalkredit-samarbejdet færre kunder.