Mange tinglysninger behandles manuelt

Trods den omstridte digitalisering af tinglysningen behandles mange sager fortsat manuelt og vil blive det i lang tid fremover.

Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bunkevis af tinglysningssager skal i en uoverskuelig årrække fortsat behandles manuelt og får derfor ikke fordel af det nye og stærkt kritiserede digitale system.For hele 800.000 ejendomme har såkaldte advarselsflag - altså markeringer, der indebærer, at der er særlige forhold ved køb-og-salg, der betyder, at sagen ikke kan køres automatisk i det digitale system, men ligesom i »gamle dage« muligvis skal behandles manuelt. Det skriver dagbladet Børsen.

Der er voldsom uenighed om, hvad det kommer til at betyde for den fremtidige sagsbehandling. Præsidenten for Tinglysningsretten mener ikke, at flagmarkeringerne er kendte og ikke ændrer ved forudsætningerne for indførelsen af det digitale system, mens forbrugerordfører Benny Engelbrecht (S) mener, at det er endnu et søm i ligkisten.

Den dag det digitale tinglysningssystem gik i luften - 8. september sidste år - var 800.000 ejendomme markeret med såkaldte flag, som kun medarbejdere i tinglysningsretten i Hobro kan se.

»Flagmarkeringerne« er udtryk for, at der er en eller anden form for uoverensstemmelse eller fejl i data, som en tinglysningsmedarbejder på et tidspunkt skal vurdere. For brancheforeningen Danske Advokater, har de mange fejlmarkeringer været en kilde til irritation og bøvl.