Industriens Pension får tocifret milliardafkast efter stærkt aktieår

Industriens Pension fik et samlet afkast på sin investeringsportefølje på 12,2 mia. kr. eller 8,2 pct.

Laila Mortensen, Adm. Direktør for Industriens Pension. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

- Der har været fremgang over en bred kam, og vi er meget tilfredse med, at vi igen skabte et solidt afkast i 2017. Det allervigtigste er dog vores meget stærke langsigtede resultater, skriver pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

- Vi har gennem de seneste ti år skabt et gennemsnitligt afkast på 9,5 pct. om året i den samlede portefølje. Det er noget, der for alvor har stor betydning for medlemmerne, siger Laila Mortensen, administrerende direktør i Industriens Pension.

Hun venter et lidt lavere afkast og større udsving i 2018 end sidste år, hvor markederne var usædvanlig stabile og steg det meste af året.

I 2017 var der fuld fart på aktiemarkederne, og især i Danmark, USA og på vækstmarkederne gik det stærkt.

Men resultaterne er også baseret på stærke afkast fra unoterede aktiver, som i mange år har bidraget positivt til det samlede afkast i Industriens Pension.

- Udviklingen på finansmarkederne bar i 2017 præg af en høj global vækst og en fortsat meget lempelig pengepolitik. Det var med til at sikre høje afkast fra aktier og andre risikoaktiver.

- Men det hører også med, at afkastet har været meget tilfredsstillende inden for stabile, unoterede investeringer i blandt andet infrastruktur og ejendomme, siger Laila Mortensen.

Det fremgår, at grupperne danske børsnoterede aktier, udenlandske aktier og unoterede aktier alle har haft afkast over 10 pct. i 2017 og tilsammen udgør omkring 60 mia. kr. af de samlede investerings aktier i Industriens Pension ligger på 165 mia. kr.