Industriens Pension får tocifret milliardafkast efter stærkt aktieår

Industriens Pension fik et samlet afkast på sin investeringsportefølje på 12,2 mia. kr. eller 8,2 pct.

Foto: Nikolai Linares. Laila Mortensen, Adm. Direktør for Industriens Pension.
Læs mere
Fold sammen

- Der har været fremgang over en bred kam, og vi er meget tilfredse med, at vi igen skabte et solidt afkast i 2017. Det allervigtigste er dog vores meget stærke langsigtede resultater, skriver pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

- Vi har gennem de seneste ti år skabt et gennemsnitligt afkast på 9,5 pct. om året i den samlede portefølje. Det er noget, der for alvor har stor betydning for medlemmerne, siger Laila Mortensen, administrerende direktør i Industriens Pension.

Hun venter et lidt lavere afkast og større udsving i 2018 end sidste år, hvor markederne var usædvanlig stabile og steg det meste af året.

I 2017 var der fuld fart på aktiemarkederne, og især i Danmark, USA og på vækstmarkederne gik det stærkt.

Men resultaterne er også baseret på stærke afkast fra unoterede aktiver, som i mange år har bidraget positivt til det samlede afkast i Industriens Pension.

- Udviklingen på finansmarkederne bar i 2017 præg af en høj global vækst og en fortsat meget lempelig pengepolitik. Det var med til at sikre høje afkast fra aktier og andre risikoaktiver.

- Men det hører også med, at afkastet har været meget tilfredsstillende inden for stabile, unoterede investeringer i blandt andet infrastruktur og ejendomme, siger Laila Mortensen.

Det fremgår, at grupperne danske børsnoterede aktier, udenlandske aktier og unoterede aktier alle har haft afkast over 10 pct. i 2017 og tilsammen udgør omkring 60 mia. kr. af de samlede investerings aktier i Industriens Pension ligger på 165 mia. kr.