Her gik boligjagten ind i påsken

Mæglerne har i den forløbne uge stået klar med opadvendte mundvige, en fremadstrakt hånd og en næve på ryggen med en købskontrakt. Men nogle steder kunne de måske have sparet sig besværet.

H. C Ørstedsvej 54. Fold sammen
Læs mere
Foto: jan jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom det endnu er for tidligt at sige, om påskens mange åbent hus-arrangementer resulterer i et salg, begynder der at tegne sig et billede af, hvor køberne var mest interesserede i at se på boliger.

Der har i år været rekordmange boliger, i alt 82.000, at vise frem på det boomende marked, og nogle steder har interessen for et nyt hjem været særligt fremtrædende, mens der i andre områder har været helt dødt.

Boligsiden Boliga har taget et kig på, hvilke postnumre der har oplevet den største interesse fra køberne i påsken, og vender man blikket mod hovedstadsregionen, er der især én bydel, som lægger sig klart i spidsen: Frederiksberg C.

En bolig i det mondæne postnummer med den lave skatteprocent fik i påskeugen gennemsnitligt 48,3 besøg på Boliga, mens boligsælgerne i indre by kom op på 40,9 klik pr. bolig og Virums sælgere på tredjepladsen kunne registrere 33 klik pr. emne.

Københavns forstæder har igen i år tiltrukket sig stor opmærksomhed fra Boliga-brugerne, som især er flokkedes om Hellerup, Gentofte, Herlev og Værløse, mens byer som Skibby, Græsted og Jægerspris har haft sværere kår i kampen om købernes gunst i hovedstadsregionen.

Påskemåneden har endnu engang vist sig som en periode, hvor sælgerne gør sig store anstrengelser for at lokke købere til.

Således er priserne i april indtil videre faldet med 881 mio. kr. og har dermed allerede overhalet det samlede prisfald i april 2010, som lå på 755 mio. kr..

Der er dog stadig er et stykke vej op til de massive rabatter i april 2009, hvor der blev høvlet 1,35 mia. kr. af udbudspriserne.

Følger mønsteret de seneste tre års tendenser, vil der i maj og juni ske store prisnedsættelser i takt med, at handelsaktiviteten stiger.

Boliga-brugere, der har været på udkig efter et hus eller en lejlighed uden for hovedstadsområdet, har også koncentreret deres søgninger om få, store byer.

I Region Midtjylland er det Århus-forstaden Højbjerg, der fører an i interessen med et gennemsnitligt besøgstal på 14 klik pr. bolig.

Risskov og Viby følger efter med 13,4 og 12 besøg pr. udbudt emne, mens byer som Sørvad, Nørre Snede og Østbirk har oplevet det færreste antal søgninger med mellem 0,5 og 0,7 klik pr. bolig.

I de øvrige Regioner er det Aalborg, Odense og Roskilde, der topper listen over flest klik pr. bolig.

Se hvilke byer der har fået flest klik pr. bolig:

Region Hovedstaden

Region Midtjylland

Region Nordjylland

Region Syddanmark

Region Sjælland

*Boliga har kun medtaget postdistrikter med 30 eller flere boliger. Tallene dækker samtlige boligtyper med undtagelse af grunde.