Her er Danmarks dyreste og billigste sommerhusområder

De fleste sommerhussøgende er nok ganske familiære med følelsen af, at lommerne er lidt for flade, bankbogen for tynd og kistebunden for tom til, at man kan smide pengene efter de fritidskvadratmeter, man egentlig allerhelst ville have.

Arkivfoto. »Folk er i højere grad indstillet på at transportere sig, hvis de kan få dobbelt så meget eller mere plads for de samme penge. Det gælder også for sommerhuse, hvor vi i 2017 så en betydelig vækst i salget,« siger Thomas Hovgaard, der er relationschef hos Nybolig, til Boliga. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og har man ikke ligefrem en blankocheck til sommerhuskøbet, er der nok nogle dele af Feriedanmark, man skal udelade fra sin boligsøgning.

Lige nu er sommerhusene i landets dyreste områder nemlig udbudt til salg for omkring 40.000 kroner pr. kvadratmeter. Det skriver Boliga.

I Tisvildeleje, der er landets dyreste sommerhusområde koster en sommerhuskvadratmeter således for øjeblikket hele 40.358 kr., mens man hos næsten-naboerne i Hornbæk skal slippe landets for øjeblikket næsthøjeste sommerhuspris på knap 39.500 kroner pr. kvadratmeter.

Og netop på grund af de høje priser peger mæglerkæden Nybolig på, at sommerhuskøberne nu også er parate til at trække mod andre feriedestinationer end den eksklusive nordkyst.

»Folk er i højere grad indstillet på at transportere sig, hvis de kan få dobbelt så meget eller mere plads for de samme penge. Det gælder også for sommerhuse, hvor vi i 2017 så en betydelig vækst i salget,« siger Thomas Hovgaard, der er relationschef hos Nybolig, til Boliga.

»Det tror vi vil fortsætte, og folk vil også flytte sig længere væk fra de meget populære og trendy områder i Nordsjælland. Møn, Lolland, Falster og Vestsjælland vil formentlig også opleve, at flere søger dertil for at få mere sommerhus for pengene, selvom man ikke lige kan komme til 'Musik i Lejet' og købe en cortado og en økologisk italiensk is,« siger han.

Danmarks billigste sommerhus-områder

Netop Vestsjælland, Lolland og Falster lægger for øjeblikket jord til landets billigste sommerhusområder.

I Eskebjerg, der ligger lige nord for Kalundborg, og i Nakskov og Dannemare, der begge ligger på Lollands syd-vestlige kyst, koster sommerhusene således ikke over 9.550 kroner pr. kvadratmeter.

Lyder dit budget eksempelvis på en halv million kroner, køber det dig - alene regnet i kvadratmeter - mellem 50 og 60 styks i landets billigste postdistrikter, mens du med et budget i samme størrelsesorden ikke får mere end beskedne 13 kvadratmeter i landets dyreste sommerhusdistrikter.

Se, hvad sommerhusene koster i dit område her