Nu starter sæsonen for bolig-afslag

Når temperaturen daler, stiger afslaget.

Ifølge tal fra Boliga.dk for de seneste 10 års hushandler stiger størrelsen på afslagene gennemsnitligt over seks procent, når kalenderen skal vendes fra august til den første efterårsmåned. Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom mange nok vil mene, at sommervejret har vist sig fra en sådan side, at det kun er kalenderen, der varsler et skifte i årstider, så vil huskøberne sandsynligvis også kunne mærke overgangen til de koldere måneder.

I foråret og sommeren er det nemlig traditionelt sværest at få slået lidt ekstra kroner af hushandlen. Mens sælgerne sidder noget lettere på prisen, som vi nærmer os årets afslutning.

Allerede i september bliver det således en anelse sjovere for huskøberne at gå til forhandlingsbordet.

Ifølge nye tal fra Boliga.dk for de seneste 10 års hushandler stiger størrelsen på afslagene nemlig til gennemsnitligt over seks procent, når kalenderen skal vendes fra august til den første efterårsmåned.

Mens den rabat, der har været at komme efter i foråret og i de sommermåneder, vi så småt har lagt bag os, traditionelt er noget mindre.

April og maj er således de måneder, hvor der er mindst at komme efter. Her er sælgerne nemlig i gennemsnit blot gået med til afslag, der svarer til 5,3-5,4 procent.

Størst forskel på sommerhus-rabat

Er man interesseret i at investere i fast ejendom, er der altså gode penge at spare, hvis man har tiden til at vente på, at sæsonerne skifter. Og det gælder i særdeleshed også på sommerhusmarkedet.

Her kan der nemlig være endnu flere penge at komme efter i forhandlings-runden, hvis man venter med at søge bolig til uge 29 for længst har lagt sig, isboderne holder vinterlukket, og badegæsterne skal have hakken med for at få sig en morgendukkert.

De sommerhuskøbere, der har investeret i fritidskvadratmeterne i de sene efterårs- og vintermåneder, har nemlig i gennemsnit fået rabatter, der er over tre procent højere, end tilsvarende sommerhuskøbere har fået tidligere på året.

Er du i stand til at visualisere de modne jordbær, det nyslåede grønne græs, grill-hjørnet og frugttræerne til hængekøjen i et december-gråt sommerhusområde, kan du således glæde dig over, at der i gennemsnit bliver givet hele 10,7 procent i afslag ved sommerhusforhandlingen i årets sidste måned.

Se hvornår der bliver givet størst rabat her