Forårsstemningen hos boligsælgerne er forduftet

Normalt kommer der flere bolig til salg i foråret. Men det er ikke sket i maj, hvilket er overraskende.

Arkivfoto: Normalt kommer der flere bolig til salg i foråret. Men det er ikke sket i maj, hvilket er overraskende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udbuddet af boliger faldt fra april til maj. Det er ganske atypisk, da der normalt kommer flere boliger til salg i foråret. Faktisk er det kun sket en gang før i statistikkens historie.

Samlet var der 55.675 boliger til salg i maj, et dyk på 243 fra april. Og et fald på omkring 3400 i forhold til maj sidste år.

»Det faldende udbud er usædvanligt for årstiden. Boligudbuddet plejer først at toppe i juni, og kun én gang tidligere i statistikkens 14 år lange historien, har vi set, at antallet af udbudte boliger er faldet fra april til maj.«

»Det var tilbage i 2012, hvor boligpriserne begyndte at stige igen, efter en periode på seks år med store prisfald,« skriver Nordeas boligøkonom, Lise Nytoft Bergmann, i en kommentar til tallene.

Mens udbuddet af boliger stadig er dobbelt så stort, som det var i boomtiden i 2006, er det faldet med en femtedel siden bunden i 2011.

»På den baggrund må man konkludere, at boligmarkedet stadig udvikler sig i den rigtige retning, selv om der heldigvis er lang vej tilbage til det boblestadie, vi befandt os på tilbage i 2006,« skriver Nordeas økonom.

Antallet af udbudte boliger er faldet for alle tre kategorier - huse, ejerligheder og fritidshuse (sommerhuse red.).

»Særligt det faldende udbud af fritidshuse er godt nyt og skal ses i lyset af et marked der i lang tid har været fastfrosset.«

»Ejerlejlighedsmarkedet skal ses i lyset af, at der har været høj fart på dette marked længe og det faldende udbud underbygger alt andet lige en udvikling med stigende priser,« skriver boligøkonom hos BRFkredit Mikkel Høegh i en kommentar.