Danskerne laver flere bankforretninger i weekenden

Det er tilsyneladende bedst at tage de store økonomiske beslutninger i ro og mag, når weekenden har sænket sig over landet.

Foto: Torben Christensen.
Læs mere
Fold sammen

Nykredit udvider nu sin åbningstid i weekenden, fordi kunderne laver flere bankforretninger på det tidspunkt. Finanskoncernen åbnede forsøgsvis weekendens åbningstid fra kl 11 til kl. 10, og det gav 65 gennemsnitligt flere kunder i den nyåbnede time, hvor der kan ringe, skrives og chattes med bankfolkene.

I forhold til hverdage er det stadig sådan, at dobbelt så mange kunder henvender sig per time. Men til gengæld laves der 15 procent flere forretninger i weekendens timer.

"Det er den samme tendens, som gør sig gældende for f. eks. dagligvarer. Vi har fået et forbrugsmønster, der gør, at vi skal vænner os til større fleksibilitet. Så vi har flyttet rådgivere ind til weekender og aften," siger Bjørn Bøje Jensen, som er direktør for Nykredit Direkte.

Koncernen har over et år analyseret kundemøderne både på hverdage og i weekenden for at finde ud af, hvorfor kunderne er mere købelystne i weekenden.

"Rådgiveres bud er, at kunderne er mere afslappede, købeparate, klar til at tage nogle af livets store beslutninger som at købe bolig eller lave nogle større investeringer. De sidder måske også sammen som familie, og jeg kender det også fra mig selv, at vi tager store beslutninger sammen," siger Bjørn Bøje Jensen.

Rådgiverne kan i weekenden levere de samme ydelser som på hverdage, påpeger han.

"De dækker et behov for rådgivning og sparring, og de kan også fortælle, hvor meget du kan købe bolig for, om du kan købe den bil, som du har fået øje på osv. Der er dog nogle produkter - "røde" produkter til investering - som vi har besluttet, at vi ikke sælger uden at se kunderne i øjnene. Det gælder også nybyggeri, som vi heller ikke vil rådgive om over telefonen. Der skal vi også se folk i øjnene," siger han.

Desuden betyder en tur i banken i weekenden også, at lånetilbud udstedes til fredagens lukkekurs.

"I forhold til realkreditlån kan vi jo først lave en skarp kurs om mandagen, men vi kan godt lave en kurssikring ud fra fredagens kurs," siger Bjørn Bøje Jensen.

Succeshistorien når hele vejen rundt, for ifølge Bjørn Bøje Jensen er medarbejderne også tilfredse med at komme på arbejde i flere timer i weekenden, når de alligevel havde transporttiden. Desuden kan tillægget for timerne i weekenden afspadseret, så en medarbejder på den måde kan komme ned på en 32 timers arbejdsuge.