Dankortforbruget tyder på fortsat tilbageholdenhed

I august blev der foretaget 94,9 mio. betalinger med kortet, hvilket var 6 mio. flere end sidste år, svarende til en vækst på 6,7 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne svingede dankortet noget mere i august i år end i samme måned sidste år. Det viser nye tal fra Nets. Udviklingen er dog nærmere flad, når man måler op imod de foregående måneder.

Sammenlignes med juli faldt dankortforbruget sæsonkorrigeret faktisk med 0,4 pct., anfører chefanalytiker Tore Stramer fra Nykredit, og ses på udviklingen over de seneste tre måneder har der været tale om en flad udvikling.

- Vi kan derfor også konkludere, at danskerne endnu ikke har skruet op for privatforbruget på trods af de seneste måneders kraftigt stigende forbrugertillid. Det er desværre bekymrende, da en fremgang i privatforbruget er en altoverskyggende forudsætning for at vi for alvor får sparket gang i væksten herhjemme, skriver Tore Stramer i en kommentar.

I august blev der foretaget 94,9 mio. betalinger med kortet, hvilket var 6 mio. flere end sidste år, svarende til en vækst på 6,7 pct.

Dankortforbruget i kr. steg dog lidt mindre med 4,2 pct. til 28,0 mia. kr., da gennemsnitskøbet faldt til 296 kr. fra 303 kr. per transaktion i august 2013.