Kajin var vild med tal og blev familiens første akademiker. Nu er hun ekspert i køb og salg af virksomheder


28-årige Kajin Rashid har fuld fart på karrieren som manager i revisions- skatte- og rådgivningshuset PwC.

Allerede som barn følte Kajin en særlig kærlighed for tal.

”Jeg ved ikke helt hvorfor. Måske noget med den sammenhæng og logik, tallene repræsenterer. Du kan vende og dreje tal, men et eller andet sted, så er et tal et tal.  Jeg kan godt lide den håndgribelighed,” fortæller 28-årige Kajin, som i dag har gjort evnen til at analysere tal til sin levevej.

Som konsulent i revisions- skatte- og rådgivningshuset PwC har hun specialiseret sig i køb og salg af virksomheder. Hvis et selskab ønsker at opkøbe en virksomhed, kan PwC hjælpe med at vurdere virksomhedens finansielle sundhedstilstand, og det kræver til tider detaljerede analyser af regnskaber og likviditet.

”Vi afdækker, om der er nogle røde flag, som kunden skal være opmærksom på inden en handel. Der kan være ting, der gør, at de ikke bør gå videre med processen, eller ting, der påvirker købesummen,” fortæller Kajin.


Flash photography, Dress shirt, Street fashion, Smile, Shoulder, Sleeve, Waist, Gesture, Happy
Personal computer, Table, Smile, Property, Furniture, Laptop, Comfort, Human, Fashion

Værn mod konkurser

Kajin anerkender, at hendes arbejde kan lyde tørt eller meget teknisk for folk, der ikke har med finansielle analyser at gøre. Men det gør hende ikke det store, så længe hendes egen passion bliver vakt. Og det gør den, når den omhyggelige talknusning bliver vekslet til konkrete resultater for kunden.

”Det er rigtigt fedt, når vores analyser og undersøgelser kan være med til at gøre en forskel for kunden. Hvis det, vi finder frem til, eksempelvis bidrager til, at nødlidende virksomheder overlever,” siger Kajin.

En del af Kajins arbejde består i at hjælpe virksomheder med at lave såkaldte cash flow forecasts, så de undgår problemer med likviditeten. Det kan ifølge Kajin være et effektivt værn mod, at en virksomhed går konkurs og er et centralt værktøj, når der skal købes og sælges virksomheder. For at dække kunden rigtig godt ind, bliver der tit suppleret med øvrig rådgivning hos PwC.

”I forbindelse med køb og salg af virksomheder bringer vi ofte hele PwC indover. Hvis det eksempelvis er et strategisk køb, hvor en virksomhed skal integreres i en eksisterende forretning, kan der være brug for at kigge på andre områder som IT eller strategi, og i den proces kan de forskellige rådgivere være med til at tilføre ekstra værdi til kunden,” forklarer Kajin.


Forehead, Cheek, Lip, Chin, Outerwear, Eyebrow, Shoulder, Eyelash, Sleeve, Gesture

»Du kan vende og dreje tal, men et eller andet sted, så er et tal et tal.  Jeg kan godt lide den håndgribelighed.«

- Kajin Rashid
Manager i PwC

»Der er mange ting, jeg synes, vi skulle gøre, men jeg ved også, at det er et langt sejt træk for både mennesker og virksomheder at skabe den forandring, der er brug for.«

- Morten Lagstrøm
Konsulent i PwC

Fart på karrieren

Kajin har været ansat i PwC i fire år. Hun startede i virksomheden som studentermedhjælper og fik tilbudt et fast job, da hun havde færdiggjort sin kandidatgrad i Finance and Accounting fra CBS. Siden er det gået stærkt. Kajin har i dag titel af manager, og selvom det stadig er tallene, der er i centrum, har hendes daglige arbejde skiftet karakter.

”Da jeg startede i PwC, arbejdede jeg meget med beregninger. Nu har jeg en rolle som projektstyrer, hvor jeg mere skal uddelegere og samle trådene. Det er også vildt spændende,” siger Kajin, der ser det som en styrke, at hun har været vant til at være så dybt nede i tallene.

”Jeg tror, det er en kæmpe fordel, at man som manager også kan se, hvis noget ikke hænger sammen eller ser forkert ud. Det tror jeg ikke, jeg havde kunnet i samme grad, hvis ikke jeg var startet med at have med tal at gøre”.

Kajin er en del af PwC’s Deals-afdeling, der råder over mere end 100 eksperter inden for virksomhedsopkøb og frasalg – ofte omtalt som Mergers and Acquisitions eller bare M&A.

”Der er generelt ikke så mange kvinder, der læser finance-relaterede linjer på studiet, så det er svært at rekruttere dygtige kvinder til M&A. Og så er der måske også en misforstået opfattelse af, at dette er sådan et område, hvor det er vanskeligt at få et familieliv til at hænge sammen. Det kan måske afskrække nogle kvinder”.

Vil du udvikle dit talent hos PwC?

PwC har et stort fokus på medarbejderes engagement og talent. Det understøtter den stærke kultur i PwC og bidrager til at styrke kundeoplevelsen. PwC arbejder dagligt for at løfte “the people experience”, og som medarbejder bliver du tilbudt fleksible og udviklende rammer, langsigtet ledelse og mange forskellige muligheder for at prøve kræfter med spændende opgaver både i Danmark og internationalt.

 Om PwC

PwC er Danmarks førende revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomhed. PwC arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er det førende revisions-, rådgivnings- og skattehus i Danmark. De arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Det kan du også komme til. PwC arbejder nemlig målrettet med karriere og talentudvikling.

Start din karriere hos PwC

  • Sammen med din career coach sætter i mål for din udviking og fremtidige karrierevej. Det er også her, du finder sparring og vejledning.

  • I takt med at dit fundament bliver stærkere, kan du tage nye roller og større ansvar ved at tone din karriere med fokus på Ledelse, Marked eller Specialisering.

  • Din udvikling bliver i PwC tilpasset både dine styrker og virksomhedens behov. Det sker fx gennem PwC Professionel. En model, der afspejler forventningerne til de kompetencer, som du udvikler og finpudser som en del af PwC.

Når du er godt i gang hos PwC

  • Gennem et Key Talent-program, der er et udviklingsforløb for udvalgte medarbejdere med minimum to års erfaring og et ekstraordinært potentiale, identificerer og udvikles talenter i tæt samspil med topledelsen.

  • Gode rammer for mobilitet udvikler dig som medarbejder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • PwC har kontorer over hele verden, og du kan derfor skabe en international karriere. Du kan søge om at blive udstationeret i typisk 1-3 år og samtidig få en garanti for, at du har et job, når du vender hjem

Mønsterbryder  

Kajin har fuld tryk på karrierekedlen, men hun er tryg ved, at hun nok skal få det hele til at hænge sammen – også selvom hun jævnligt modtager telefonopkald fra sin mor, der er bekymret for, om arbejdslivet har fået for meget plads. Det er dog ikke den opfattelse Kajin selv har.

”Min mor synes nogle gange, jeg bruger for meget tid på arbejdet. Jeg kommer fra en kultur, hvor familien betyder rigtigt meget, og min mor vil gerne have, at vi kunne ses endnu mere,” siger Kajin, hvis forældre kom til Danmark som kurdiske flygtninge fra Saddam Husseins Irak i slutningen af 1980’erne. Netop hendes kulturelle baggrund betyder også, at der kan være en anden opfattelse af, hvor meget tid man skal bruge sammen med familien i forhold til den gængse danske opfattelse. Ikke desto mindre har Kajin familiens fulde opbakning i forhold til hendes karriere.

”Jeg får også masser af støtte hjemmefra. Jeg er den første akademiker i familien, og mine forældre har altid været meget stolte af det. De har altid gået meget op i uddannelse og har lagt vægt på, at vi børn skulle kunne klare os selv og ikke være afhængige af at blive forsørget af andre. Så de har også forventet af mig, at jeg skulle læse videre, fordi jeg klarede mig godt i skolen”.

I fritiden prioriterer hun at se familie og venner så meget som muligt. Hun holder også meget af at bage. Ikke fordi hun drømmer om at være med i Den store bagedyst, men fordi det er hyggeligt og afslappende. Og når aftenen falder på, er det ofte Netflix, der kommer på banen. Lidt for ofte, måske, siger Kajin med et smil.Fredagsbar og fitness

For nylig er Kajin begyndt at træne en gang om ugen tidligt om morgenen. Det er PwC, der arrangerer morgentræningen, som er et blandt mange tiltag, der har til formål at styrke medarbejdernes trivsel på og uden for arbejdet.

”Det er hårdt, men det er også fedt,” siger Kajin, der sætter stor pris på, at PwC prioriterer den sociale dimension af arbejdspladsen.

”Det gør, at man også ser hinanden på et mere uformelt niveau, som for eksempel når vi har fredagsbar. Det er godt for sammenholdet, at folk også er på i forhold til det sociale og også kan lide at have det sjovt sammen”.

For Kajin er det en stor bonus ved jobbet, at virksomheden har fokus på andet end bare business. Hun er vild med professionalismen og det faglige vingefang, der kendetegner PwC, men arbejdsglæden ville ikke være det samme uden den sociale dimension. I den seneste tid er der desuden kommet ekstra meget fokus på at løfte “The People Experience” i PwC med fleksible og udviklende rammer.

Kajin er, som den første akademiker i familien, ikke bleg for at gå en anden vej end den, der har været lagt for hende.

Det er  – når det kommer til stykket – sammen med kærligheden til tallene det, der har bragt hende dertil, hvor hun er i dag.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media Advertising i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Cookie- og Privatlivspolitik & Cookiedeklaration

Text, Font

Sponseret indhold fra

Material property, Font