Karriere i eget tempo: »Du bestemmer selv, hvor meget du vil dreje på gashåndtaget«
Det lå ikke i kortene, at 31-årige Mads skulle være revisor. Men et tilfældigt møde med en manager fra PwC fik ham på andre tanker. I dag har han nogle af Europas største virksomheder i sin kundeportefølje.

“Jeg grinede ad ham, da han foreslog, at jeg skulle søge ind som revisor. Jeg havde en forestilling om, at en revisor var sådan en, der sad ovre i hjørnet og gloede ned i et excel-ark dagen lang.”

31-årige Mads Buch Bay Larsen er manager i revisions-, skatte- og rådgivningshuset PwC. Han husker tydeligt det fødselsdagsarrangement for snart ti år siden, hvor han faldt i snak med en gæst, som var manager i PwC’s revisionsafdeling.

“Min første reaktion var, at det ikke var noget for mig, men da jeg hørte om mulighederne for at komme til at arbejde med de helt store virksomheder, endte jeg alligevel med at være ret nysgerrig.”

Det tilfældige møde faldt på et tørt sted. Mads var i gang med en uddannelse i erhvervsøkonomi, men var kørt godt og grundig træt i studierne. 

“Det værste var regnskabsfagene, og jeg var på kanten til at droppe ud, da jeg skulle skrive min bachelor. Jeg havde overvejet at skifte til jura, som jeg altid havde set som mit safe choice. Men på grund af fremdriftsreformen havde jeg ikke mulighed for at starte på en ny uddannelse,” fortæller Mads, der kommer fra en rigtig juristfamilie, hvor både mor, far og bror er jurister. Herudover er yderligere to brødre i gang med jurastudiet. 

Mødet med manageren fra PwC gav heldigvis Mads ny motivation, og han valgte at gennemføre sin bachelor i regnskab, så han kunne søge ind i PwC.Flash photography, Dress shirt, Street fashion, Smile, Shoulder, Sleeve, Waist, Gesture, Happy
Personal computer, Table, Smile, Property, Furniture, Laptop, Comfort, Human, Fashion

Dynamisk arbejdsdag

Efter bacheloren fortsatte Mads på en overbygningsuddannelse til revisorkandidat på CBS, og da han samtidig fik en fuldtidsstilling i PwC, gik alt op i en højere enhed. 

“Det var naturligvis hårdt at skulle gennemføre et fuldtidsstudie og et fuldtidsjob samtidig, men det gjorde det meget nemmere for mig at fordybe mig i teorien, fordi jeg nu kunne koble det op på noget praktisk og se de faktiske anvendelsesmuligheder. Den teori, jeg fik om mandagen igennem min uddannelse, fik jeg lov at bruge om tirsdagen i PwC,” fortæller Mads, hvis fordomme om revisorer hurtigt blev gjort til skamme.  

“Det kom bag på mig, hvor dynamisk arbejdsdagen er, og hvor alsidige problemstillingerne er. Der er ikke to dage, som er ens,” siger Mads, der blev færdiguddannet fra CBS i 2016. I dag arbejder han med store børsnoterede virksomheder og fonde og har ansvaret for en række revisionsteams i PwC’s assurance-afdeling i Hellerup. 

“Når man har de helt store aktører i kundeporteføljen, handler det om meget mere end bare tal. Vi laver omfattende kontrol af virksomhedernes regnskabsaflæggelser og hjælper med at sikre, at der ikke sker væsentlige fejl. Den procesforståelse bygger på både dialog og møder og alt muligt andet. I efteråret 2019 rejste vi for eksempel både til Miami og Schweiz med kunden og foretog en gennemgang af deres processer og arbejdspapirer.”

Styr på regnskaberne

Netop regnskabskontrol er et helt centralt arbejdsområde for PwC’s revisionteams, og Mads er stolt over at kunne være med til at “lukke nogle huller” og skabe større tillid i samfundet.

“Vi kigger på, om de kontroller, procedurer og processer, der er i virksomheden, er effektive. Om de fungerer, som de skal, og afdækker de risici, vi ser. Med vores arbejde er vi både med til at sikre virksomhedernes fremtid og dække af mod skandaler og kriser i samfundet,” forklarer Mads.

De seneste års skatteskandaler er et eksempel på, hvad der kan ske, når revisionsanbefalinger bliver overhørt, og når de nødvendige kontroller ikke er til stede. Det er nemlig ikke kun virksomhederne og de store aktionærer, der lider tab, når “revisionen ikke spiller,” forklarer Mads.

“Mange af de store C25-virksomheder udgør en stor del af vores pensionsopsparinger. Selvom en virksomhed er privatejet, er ejerskabet i et eller andet omfang fordelt mellem os alle sammen, så når der er rod i regnskaberne, påvirker det os alle, både i forhold til arbejdspladser, pensionskunder og samfundet som hele.”

»Det kom bag på mig, hvor dynamisk arbejdsdagen er, og hvor alsidige problemstillingerne er. Der er ikke to dage, som er ens,«

- Mads Buch Bay Larsen
Manager i PwC

Pusterum på Fyn 

Mads og hans kolleger i PwC har masser af se til. Særligt i vinterhalvåret, hvor der er regnskabsaflæggelser i virksomhederne. 

“Vi har et relativt sæsonpræget arbejde. Til gengæld har vi en enorm fleksibilitet resten af året, og jeg holdt for eksempel seks ugers sommerferie sidste år. Der er i hvert fald ikke meget 8 til 16 over arbejdsdagen, og det passer mig rigtigt godt”, siger Mads, der bruger en god del af sine feriedage på Fyn, hvor han har et sommerhus sammen med sin bror.

“Jeg værner meget om min lange sommerferie, fordi den giver mig et pusterum. Jeg rejser ud i verden eller tager ned og laver ting på sommerhuset. Det ligger i en lille idyllisk by, der hedder Aa. Selv om sommeren er der sjældent over ti mennesker på stranden, så man har det næsten for sig selv. Her kan jeg virkelig koble af.” 

Karriere i eget tempo

Mads har masser af karriereambitioner, og han føler, at han er landet på den helt rette hylde.

“Det er muligt at rykke rigtig hurtig op ad karrierestigen i PwC. Der er enormt gode muligheder for at bestemme i hvilket tempo, du vil rykke på karrieren, og hvor meget du gerne vil dreje på gashåndtaget. Der er masser af motivation, men ingen, der bestemmer, om du skal gå til højre eller venstre.”

Ifølge Mads er det derfor vigtigt at kunne drive sig selv og være i stand til at planlægge sin arbejdsdag.

“Efter nogle år bliver du i langt højere grad din egen chef og får ansvaret for nogle større arbejdsopgaver. Du bestemmer selv, hvordan du gør og hvornår. Har du lyst til at træne eller gå en tur med din hund klokken tolv midt på dagen og i stedet arbejde på et andet tidspunkt, så gør du det,” siger Mads, der nyder, at ingen blander sig i, hvorvidt han møder ind på kontoret eller arbejder hjemmefra. 

“Du har en enorm frihed og fleksibilitet, så længe du løser dine opgaver ordentligt. Men den frihed kommer selvfølgelig med et ansvar, og det kan også være en udfordring at lære at sige nej til opgaver, som er spændende, men som man måske ikke helt har tid til at påtage sig.”


Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er den førende revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomhed i Danmark og arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

PwC arbejder målrettet på at skabe udviklende og fleksible rammer, der kan åbne for mange forskellige karrieremuligheder.

Karriere hos PwC

  • Et stærkt fællesskab, hvor du er med til at gøre en forskel ved at finde løsninger på de udfordringer, der står øverst på det private erhvervslivs og det offentliges agenda.

  • Gode rammer for mobilitet i et stort globalt netværk giver dig mange muligheder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • Udviklende og fleksible rammer i en levende og inspirerende kultur med en række forskellige uddannelsesforløb.

Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er det førende revisions-, rådgivnings- og skattehus i Danmark. De arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Det kan du også komme til. PwC arbejder nemlig målrettet med karriere og talentudvikling.

Start din karriere hos PwC

  • Sammen med din career coach sætter i mål for din udviking og fremtidige karrierevej. Det er også her, du finder sparring og vejledning.

  • I takt med at dit fundament bliver stærkere, kan du tage nye roller og større ansvar ved at tone din karriere med fokus på Ledelse, Marked eller Specialisering.

  • Din udvikling bliver i PwC tilpasset både dine styrker og virksomhedens behov. Det sker fx gennem PwC Professionel. En model, der afspejler forventningerne til de kompetencer, som du udvikler og finpudser som en del af PwC.

Når du er godt i gang hos PwC

  • Gennem et Key Talent-program, der er et udviklingsforløb for udvalgte medarbejdere med minimum to års erfaring og et ekstraordinært potentiale, identificerer og udvikles talenter i tæt samspil med topledelsen.

  • Gode rammer for mobilitet udvikler dig som medarbejder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • PwC har kontorer over hele verden, og du kan derfor skabe en international karriere. Du kan søge om at blive udstationeret i typisk 1-3 år og samtidig få en garanti for, at du har et job, når du vender hjem

Table, Furniture, Plant, Tie, Houseplant
Trousers, Plant, Coat, Houseplant, Sky, Gesture, Flowerpot, Suit

Global arbejdsplads  

PwC har afdelinger i hele verden, og Mads har også planer om at rykke karrieren til udlandet på et tidspunkt.

“Det er et globalt hus, så der er mulighed for at arbejde i New York eller London eller Singapore, eller hvad du nu har lyst til. Det er klart en af de ting, som jeg synes er attraktivt ved at være herinde.” 

Lige nu er planerne for et udlandsophold dog på standby på grund af coronapandemien. Desuden vil Mads gerne have sin statsautorisation i hus, inden han pakker kufferten. Han har sin sidste skriftlige eksamen til sommer, og hvis alt går vel, kan han efter den afsluttende mundtlige eksamen i november kalde sig statsautoriseret revisor. 

“Jeg tør dog ikke glæde mig for tidligt”, siger han og tilføjer.

“Der bliver stillet rigtig høje krav til kandidaterne, og typisk tager man uddannelsen ved siden af et fuldtidsarbejde. At blive statsautoriseret revisor er efter min opfattelse en af de sværeste uddannelser i Danmark.”

Dette indhold er produceret af Berlingske Media Advertising i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Cookie- og Privatlivspolitik & Cookiedeklaration

Text, Font

Sponseret indhold fra

Material property, Font