Jens er nybagt far og international skatterådgiver: »Jeg har masser af fleksibilitet til selv at planlægge min arbejdsdag«
34-årige Jens Gammelby arbejder i PwC’s Transfer Pricing-afdeling, hvor han hjælper med at sikre, at beskatningen af multinationale selskaber foregår korrekt. Han brænder for sit job og har skabt sig et arbejdsliv, hvor der er plads til både familien og karrieren.

Hvordan sikrer man bedst muligt, at virksomheder, der opererer globalt, bliver beskattet, som de skal? Det ved 34-årige Jens Gammelby en masse om. Han er økonom og skatterådgiver i revisions- skatte- og rådgivningshuset PwC. Her arbejder han med transfer pricing. Det vil sige prisfastsættelse af intern handel med blandt andet varer og serviceydelser mellem koncernforbundne selskaber.  

Dette krav kaldes også for armslængdeprincippet. Det skal være med til at sikre, at skattemyndighederne i de lande, hvor selskaberne opererer, får den skat, de er berettiget til. Lidt sat på spidsen betyder det, at man for eksempel ikke bare må operere med priser som på kunstig vis fordeler den skattepligtige indkomst til lavskattelande.

“Det kan være store danske koncerner, som har deres hovedkvarter i Danmark og herudover består af en række selskaber og datterselskaber i andre lande. I sådanne multinationale foretagender er der krav om, at de handler, selskaberne foretager internt, foregår på markedsvilkår” forklarer Jens Gammelby.


Flash photography, Dress shirt, Street fashion, Smile, Shoulder, Sleeve, Waist, Gesture, Happy
Personal computer, Table, Smile, Property, Furniture, Laptop, Comfort, Human, Fashion

Digital handel - nye udfordringer

Jens Gammelby tøver ikke med at kalde den økonomiske og tekniske del af transfer pricing for “meget kompleks”. Og den er kun blevet mere kompleks i takt med den tiltagende globale handel og øgede digitalisering i samfundet.

“Vi har været vant til, at handel foregår med fysiske varer eller serviceydelser på tværs af landegrænser. I dag driver flere og flere virksomheder rent digitale forretningsmodeller. Her er det meget sværere at fastlægge, hvilket land der kan beskatte indkomsten,” forklarer han.

Der er dog ingen tvivl om, at Jens Gammelby har styr på de skattemæssige teknikaliteter inden for transfer pricing. Trods sin unge alder er han én af Danmarks førende rådgivere på området og har i dag en række både danske og udenlandsk forankrede globale koncerner i sin portefølje.

»Vi er både offentlighedens, men også selskabernes garant for, at det, selskaberne lader sig beskatte af, er korrekt,«

- Jens Gammelby
skatterådgiver i PwC

Respekt for familietid 

Jens Gammelby er dybt optaget af de skattesager og problemstillinger, som han løser i samarbejde med sine kolleger i PwC’s Transfer Pricing-afdeling. Samtidig er han glad for at være en del af en arbejdskultur, der giver ham plads til at værne om familielivet - og tid til at være på tribunerne eller foran skærmen, når hans hjerteklub AGF er i ilden.

“I PwC oplever jeg en udpræget respekt for, at der skal være plads til at leve sit liv, hvad end man er nybagt far som mig, eller et andet sted i sit liv, der kræver større fleksibilitet. Mine ledere har selv prøvet at have små børn, så de ved godt, hvordan det er,” siger Jens Gammelby, der i marts blev far for anden gang og netop er kommet tilbage fra barsel. 

I de senere år har han valgt at skrue lidt ned for antallet af arbejdstimer og har sørget for at strukturere sit arbejdsliv, så der bliver tid til både familie og karriere.

“Jeg har masser af fleksibilitet til selv at planlægge min arbejdsdag. Jeg har stor frihed til at bestemme, hvordan og hvornår jeg skal løse mine opgaver. Bare de bliver løst til tiden. Det er et spørgsmål om, at jeg tilrettelægger mine opgaver, så jeg kan nå mine ting.” 

“Hvis jeg skal arbejde et par timer i weekenden, når den lille sover, eller for at kunne holde fri mandag eftermiddag for at tage i Zoo med min ældste datter, så er det det, jeg gør,” siger Jens Gammelby, der også allerede har planlagt at tage en måned ud af kalenderen næste år for at køre sin yngste datter ind i vuggestuen.


Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er den førende revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomhed i Danmark og arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

PwC arbejder målrettet på at skabe udviklende og fleksible rammer, der kan åbne for mange forskellige karrieremuligheder.

Karriere hos PwC

  • Et stærkt fællesskab, hvor du er med til at gøre en forskel ved at finde løsninger på de udfordringer, der står øverst på det private erhvervslivs og det offentliges agenda.

  • Gode rammer for mobilitet i et stort globalt netværk giver dig mange muligheder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • Udviklende og fleksible rammer i en levende og inspirerende kultur med en række forskellige uddannelsesforløb.

Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er det førende revisions-, rådgivnings- og skattehus i Danmark. De arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Det kan du også komme til. PwC arbejder nemlig målrettet med karriere og talentudvikling.

Start din karriere hos PwC

  • Sammen med din career coach sætter i mål for din udviking og fremtidige karrierevej. Det er også her, du finder sparring og vejledning.

  • I takt med at dit fundament bliver stærkere, kan du tage nye roller og større ansvar ved at tone din karriere med fokus på Ledelse, Marked eller Specialisering.

  • Din udvikling bliver i PwC tilpasset både dine styrker og virksomhedens behov. Det sker fx gennem PwC Professionel. En model, der afspejler forventningerne til de kompetencer, som du udvikler og finpudser som en del af PwC.

Når du er godt i gang hos PwC

  • Gennem et Key Talent-program, der er et udviklingsforløb for udvalgte medarbejdere med minimum to års erfaring og et ekstraordinært potentiale, identificerer og udvikles talenter i tæt samspil med topledelsen.

  • Gode rammer for mobilitet udvikler dig som medarbejder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • PwC har kontorer over hele verden, og du kan derfor skabe en international karriere. Du kan søge om at blive udstationeret i typisk 1-3 år og samtidig få en garanti for, at du har et job, når du vender hjem

Sleeve, Standing
Dress shirt, Face, Smile, Head, Coat, Suit

Tillid i samfundet  

I PwC har Jens Gammelby ikke alene fundet en arbejdsplads, der giver ham fleksibilitet og masser af muligheder for at udvikle sig fagligt og karrieremæssigt. Han er også landet et sted, hvor han føler, at han kan bidrage til at styrke tilliden i samfundet.

“På samme måde som revisorerne er offentlighedens garant for, at de regnskaber, selskaberne kommer ud med, er retvisende, så er vi både offentlighedens, men også selskabernes garant for, at det, selskaberne lader sig beskatte af, er korrekt,” forklarer den erfarne skatterådgiver og tilføjer. 

”Vi spiller i den sammenhæng også en vigtig rolle med at skabe tillid skattemyndigheder imellem i internationale transfer pricing-konflikter eller ved at hjælpe selskaberne med at fremadrettet at opnå sikkerhed med skattebetalingerne. Det sker via såkaldte bilaterale skatteaftaler med det formål at sikre, at selskaberne kun bliver beskattet en gang af den samme indkomst.”

Dette indhold er produceret af Berlingske Media Advertising i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Cookie- og Privatlivspolitik & Cookiedeklaration

Text, Font

Sponseret indhold fra

Material property, Font