For Stephanie er holdånden i PwC det vigtigste: »Det giver en følelse af at være en del af noget større«
Stephanie Kirketerp arbejder med risikostyring og hjælper store virksomheder med at skabe økonomisk gennemsigtighed. Jobbet er i sig selv spændende, men det er ikke den eneste grund til, at den 32-årige manager har været fem år i revisions-, skatte- og rådgivningshuset PwC. 

Stephanie Kirketerp har taget kaffen med sig udenfor og fundet et spot i solen, der luner lidt, selvom der kun står marts i kalenderen. Stephanie er ansat i PwC’s risikostyringsafdeling, Risk Assurance i Hellerup, men i dag arbejder hun fra sin lejlighed på Østerbro. Under coronanedlukningen har hun ligesom mange andre danskere lagt en hel del arbejdstimer derhjemme.

“Særligt sidste forår arbejdede jeg rigtig meget hjemme. Det var lidt en udfordring. Jeg savnede mine kolleger rigtigt meget, men heldigvis har der været en masse gode virtuelle arrangementer,” siger 32-årige Stephanie, der har været ansat i PwC siden 2017.

Gennemsigtige regnskaber

I starten af sin ansættelse lavede Stephanie bogføring og rapportering for små og mellemstore virksomheder, men i de sidste to år har hun arbejdet med risikostyring og har i dag de helt store aktører i erhvervslivet og det offentlige som kunder.

Stephanies primære arbejdsområde er Capital projects & Infrastructure, altså store anlægs- og byggeprojekter, og senest har hun siddet med en stor analyse af en kontrakt indgået mellem to C25-virksomheder.

“Helt konkret handler det om, at der var tvivl om, hvorvidt leverandøren overholdt de vilkår, som står i den indgåede kontrakt. Her går vi ind som en uvildig tredjepart og kigger på den økonomiske del af kontrakten. Vi får adgang til alle leverandørens data og bogholderi og går derefter ind og analyserer på den store mængde data,” siger hun og uddyber. 

“Vi undersøger, om indholdet af kontrakten hænger sammen, og hvis det er tilfældet, kan man få forholdet mellem de to parter på ret køl igen, så deres samarbejde kan fortsætte.”

Og det er netop den slags arbejdsopgaver, Stephanie er rigtig glad for. 

“Jeg er stolt af at være med til at gøre en forskel. Vi giver kunderne noget, de ikke havde før. En indsigt, der gør, at de kan lave nye tiltag, strategier og forretningsgange, som påvirker deres hverdag i en bedre retning.”

“Vores arbejde bidrager til, at virksomheder og offentlige institutioner kan træffe beslutninger på et rigtigt oplyst grundlag. Det skaber gennemsigtighed og smitter positivt af på både virksomhedens aktionærer og samfundet som helhed.”

Flash photography, Dress shirt, Street fashion, Smile, Shoulder, Sleeve, Waist, Gesture, Happy
Personal computer, Table, Smile, Property, Furniture, Laptop, Comfort, Human, Fashion

Bedrageri på bordet  

Noget af det, som også lander på bordet i Stephanies afdeling, er bedragerisager. 

“Her undersøger vi mistænkelige regnskaber, der for eksempel er blevet indberettet gennem whistleblower-ordninger, hvor en bestyrelse eller en medarbejder har haft mistanke om uregelmæssigheder i regnskaberne. Vi går igen ind og kigger på tallene og undersøger, om der er grund til bekymring og kan på den måde hjælpe en virksomhed med at komme videre,” forklarer hun.

En af de bedragerisager, som Stephanies afdeling har været inde over, er Britta Nielsen-sagen.

“Det er virkelig en sag, som udenforstående kan forholde sig til, og som illustrerer nogle af de problemstillinger, vi håndterer i vores afdeling,” siger Stephanie om bedragerisagen, der første gang så offentlighedens lys i 2018.

Holdånd

Når Stephanie og resten af Risk Assurance-afdelingen skal løse en opgave står de aldrig alene. Der er nemlig altid mulighed for at trække på kompetencer og erfaringer i andre afdelinger i PwC.

“Vi arbejder både en del sammen med revisionen og skatteafdelingen, og i den sidste store kontraktopgave, havde vi også vores consulting-afdeling ind over, fordi de ved en masse om byggeprojekter. Så mens vores afdeling havde styr på tallene, var de på den overordnede projektstyring,” siger Stephanie, der ser en stor værdi i det tværfaglige samarbejde. 

“Vi har nogle forskellige kompetencer og måder at se udfordringer på og dermed også forskellige løsninger.”

For Stephanie betyder samarbejdet og det kollegiale sammenhold meget for arbejdsglæden.

“Det allerbedste ved mit arbejde er, at her er en helt speciel holdånd og nogle mennesker, jeg virkelig godt kan lide at arbejde sammen med. Det giver en følelse af at være en del af noget større,” fortæller Stephanie og fortsætter 

“Jeg havde en tidligere leder i PwC, som var rigtig god til at gå foran og styrke sammenholdet i afdelingen. På et tidspunkt, hvor jeg ikke havde været ansat særlig længe, var der en hel uge, hvor vi sad til sent med et projekt. Alle fra teamet var der. Også partneren. Og vi hjalp hinanden med at komme i mål med projektet,” siger hun og tilføjer. 

“Det er sådan, jeg oplever PwC. Der er ikke nogen, der skal sidde tilbage alene med en masse arbejde. Det gør det hele lettere, og det gør, at man er parat til at smide, hvad man har i hænderne, for at hjælpe sine kollegaer.”


"Jeg foretrækker at udvikle mig læringsmæssigt, i stedet for bare at køre den benhårde vej og gå efter titlerne"

- Stephanie Kirketerp
Manager i PwC

Tid til hund og yoga  

Stephanie er ikke kommet sovende til sin nuværende stilling i PwC. Hun startede som kontorassistent på CBS og arbejdede herefter i PwC og Deloitte, hvor hun lærte regnskab og bogføring. Sideløbende tog hun en HD.

“Det var en stor udfordring og tidskrævende at være på skolebænken ved siden af et fuldtidsjob, men det er fedt at kunne knytte det praktiske til det faglige.” 

Da Stephanie fik en fuldtidsansættelse i PwC, havde hun gennem fire år kørt fuldtidsjob og deltidsstudie samtidig. 

“Da min leder bød velkommen, husker jeg, at han satte fokus på, hvad man godt kunne lide at lave, når ikke man var på arbejde. Det trickede mig, fordi jeg i så lang tid nærmest kun havde brugt tid på at arbejde og læse. Men det satte også nogle tanker i gang”, siger Stephanie Kirketerp, der i dag har langt mere luft i kalenderen og sørger for at værne om sin fritid.

“Jeg har fundet mig nogle gode interesser. Jeg har også fået en hund, som jeg elsker at gå lange ture med. Det er en god måde at få clearet hovedet efter en lang arbejdsdag,” siger Stephanie om gåturene med den seksårige bomuldshund Viggo.

“Jeg har også dyrket hot yoga de sidste fire år. Under coronaen har jeg dog måtte flytte yogaen hjem på stuegulvet. Og så har jeg netop fået tilmeldt mig et løbehold, så jeg kan komme i gang med at løbe igen,” fortæller Stephanie.

B-menneske

Stephanie elsker sit arbejde, men det med at stå tidligt op, er hun mindre begejstret for. Af samme grund er hun glad for den store fleksibilitet, hun har i sit job.

“Jeg er totalt B-menneske, så hvis der er travlt, er jeg sådan en, der hellere vil sidde til sent end at skulle starte tidligt om morgenen. Det er fedt, at man selv kan planlægge sin hverdag, så man ikke behøver at sidde på kontoret fra 8 til 16. Det tror jeg ikke, jeg ville fungere særlig godt med.”

Stephanie oplever, at der generelt er en rigtig god work-life balance i PwC. 

“Det er længe siden, at jeg har haft rigtig lange arbejdsdage. Det er klart, at når man har en deadline, så kan der godt være en uge eller to, hvor det er lidt stramt. Men ikke noget, man ikke kan planlægge sig ud af. Så jeg synes faktisk, jeg har et ret fornuftig arbejdsliv. Det er nærmest bare en 37-timers uge,” siger Stephanie, der dog har hyret en god hundelufter til Viggo, så han ikke skal være alt for meget alene i hverdagene.


Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er den førende revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomhed i Danmark og arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

PwC arbejder målrettet på at skabe udviklende og fleksible rammer, der kan åbne for mange forskellige karrieremuligheder.

Karriere hos PwC

  • Et stærkt fællesskab, hvor du er med til at gøre en forskel ved at finde løsninger på de udfordringer, der står øverst på det private erhvervslivs og det offentliges agenda.

  • Gode rammer for mobilitet i et stort globalt netværk giver dig mange muligheder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • Udviklende og fleksible rammer i en levende og inspirerende kultur med en række forskellige uddannelsesforløb.

Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er det førende revisions-, rådgivnings- og skattehus i Danmark. De arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Det kan du også komme til. PwC arbejder nemlig målrettet med karriere og talentudvikling.

Start din karriere hos PwC

  • Sammen med din career coach sætter i mål for din udviking og fremtidige karrierevej. Det er også her, du finder sparring og vejledning.

  • I takt med at dit fundament bliver stærkere, kan du tage nye roller og større ansvar ved at tone din karriere med fokus på Ledelse, Marked eller Specialisering.

  • Din udvikling bliver i PwC tilpasset både dine styrker og virksomhedens behov. Det sker fx gennem PwC Professionel. En model, der afspejler forventningerne til de kompetencer, som du udvikler og finpudser som en del af PwC.

Når du er godt i gang hos PwC

  • Gennem et Key Talent-program, der er et udviklingsforløb for udvalgte medarbejdere med minimum to års erfaring og et ekstraordinært potentiale, identificerer og udvikles talenter i tæt samspil med topledelsen.

  • Gode rammer for mobilitet udvikler dig som medarbejder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • PwC har kontorer over hele verden, og du kan derfor skabe en international karriere. Du kan søge om at blive udstationeret i typisk 1-3 år og samtidig få en garanti for, at du har et job, når du vender hjem

Flash photography, Street fashion, Smile, Sleeve, Gesture, Happy
Smile, Plant, Happy

Læring frem for titler  

Stephanie har siden efteråret kunne skrive Manager på visitkortet. Hun har dog ikke travlt med at stige i graderne, men går mere op i at løse sine opgaver godt og derigennem rykke karrieremæssigt. Og her får hun blandt andet hjælp fra sin personlige karrierecoach i PwC.

“Han er god til at fremhæve de ting, jeg er dygtig til. Han er også god til at give mig ansvar og opfordrer mig altid til selv at komme med nogle forslag til, hvordan man kan løse en opgave frem for, at jeg bare spørger, når jeg støder på en udfordring. Det ansvar vokser jeg super meget med,” siger hun og tilføjer: 

“Jeg foretrækker at udvikle mig læringsmæssigt, i stedet for bare at køre den benhårde vej og gå efter titlerne.”

Dette indhold er produceret af Berlingske Media Advertising i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Cookie- og Privatlivspolitik & Cookiedeklaration

Text, Font

Sponseret indhold fra

Material property, Font