A line of text in a paragraph

A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph.

A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph.

A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph.

A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph. A line of text in a paragraph.
35_Visa_College_0973_120dpi-1123194944.jpg
visa3.png

Nudging og viden i små bidder skal kickstarte kompetenceudviklingen 


Læs mere

Danske kvinder er mere klimabevidste end mænd

Nudging og viden i små bidder skal kickstarte kompetence-udviklingen 


Efter måneders research og interviews med medarbejdere og virksomheder i den finansielle sektor, har Finansforbundet lanceret en række nye, digitale værktøjer i snackstørrelse, der skal få to vigtige emner på bordet: Trivsel og kompetenceudvikling.

Den finansielle sektor er under hastig udvikling. Medarbejderne møder nye krav om kontrol og effektivitet, og kendte manuelle processer bliver digitaliserede. Det koster på trivselskontoen hos mange, og det efterlader utryghed omkring egne kompetencer, når jobbet som eksempelvis bankrådgiver ser markant anderledes ud end for bare fem eller ti år siden. 

Derfor er Finansforbundet klar med en række enkle, digitale værktøjer, der skal hjælpe medlemmer og ansatte i sektoren med at blive afklarede omkring de nye udfordringer og blive klogere på egne ønsker og behov. 

”Vi byder ind med kompetenceudvikling, fordi det simpelthen er så vigtigt at være på forkant og forblive relevant, når jobbene i vores branche ændrer sig. Vi har set, hvordan det kan være svært for mange at finde tid til kurser og uddannelse, selvom de faktisk synes, det er vigtigt”, forklarer Kristina Laksáfoss Søgaard, områdechef i Finansforbundet.Kristina Laksáfoss Søgaard
Områdechef, Work Life Investment,
Finansforbundet

Nose, Cheek, Forehead, Head, Chin, Eyebrow, Skin, Hair, Face

Vi byder ind med kompetenceudvikling, fordi det simpelthen er så vigtigt at være på forkant og forblive relevant, når jobbene i vores branche ændrer sig. Vi har set, hvordan det kan være svært for mange at finde tid til kurser og uddannelse, selvom de faktisk synes, det er vigtigt.

Kristina Laksáfoss Søgaard
Områdechef, Work Life Investment, Finansforbundet
"


Kan du se dig selv i den fremtid, andre ser for dig?


Små bidder sætter gang i refleksionerne

De nye værktøjer er derfor blevet udarbejdet, så de kan bruges på mobilen i toget på vej til arbejde, eller hvornår end der er ti minutters overskud til at lære noget nyt om et emne eller reflektere over egen kompetenceudvikling eller arbejdsglæde. 

”Første skridt for de fleste er at få sat gang i refleksionerne. Hvad finder jeg spændende? Hvor vil jeg gerne flytte mig hen? Hvordan har jeg det i mit arbejdsliv? Med sådan nogle spørgsmål kan værktøjerne være med til at nudge mod kurser, gå-hjem-møder og måske på sigt formel uddannelse”, siger Kristina Laksáfoss Søgaard.

Et af de nye værktøjer, der allerede har vist sig at være meget succesfuldt og efterspurgt hedder ”Viden til tiden”. Her vælger man først, hvor lang tid man dagligt vil bruge på at lære noget om et nyt emne, og herefter vælger man sit interessefelt. Finansforbundet har til det sammensat en række forskellige videnspakker med podcasts, artikler, videoer og andre bidder, der kan konsumeres på ned til ti minutter dagligt. Med Viden til tiden får du håndplukket artikler, blogposts, videoer – samlet i overskuelige videnspakker. Du vælger selv emne og tid, du har til rådighed.FAKTA

Prøv Viden til tiden
Snapshot, Standing, Photograph
Street fashion, Outerwear, Photograph

Finansforbundet er videnspartner

Ideen til ”Viden til tiden” kom på baggrund af interviews med både ansatte og virksomheder i sektoren. Her blev det slået fast, at Finansforbundet bliver set som en vigtig videnspartner, og det gav anledning til at gøre viden tilgængelig i flere størrelser. Samtidig kunne man imødekomme udfordringen med at få tid til kompetenceudvikling.

”Vi har gået meget systematisk til værks for at ramme rigtigt med vores tilbud, og vi ser, at virksomheder ønsker, at vi bidrager med viden ikke kun over for dem, men også overfor deres ansatte, så de bliver klædt på til fremtiden,” forklarer politisk konsulent i Finansforbundet, Josefine Boel Rasmussen, der har taget del i udarbejdelsen af rapporten Fremtidens Finansielle Arbejdsmarked.

Finansforbundets undersøgelse viser også, at langt fra alle virksomheder har en klar ide om hvilke kompetencer, de får brug for fremadrettet.

”Derfor er det også vigtigt for Finansforbundet at være med til at skabe de rette rammer for læring og udvikling – uanset hvilke behov, der måtte opstå”, siger Josefine Boel Rasmussen og fortsætter: ”Det handler også om at vise både medarbejdere og virksomheder, at man altså godt kan rykke sig i sit arbejdsliv – også over i jobfunktioner, vi måske ikke kendte til for få år tilbage.”


Josefine Boel Rasmussen
Politisk konsulent, Finansforbundet

Bløde emner over tung faglighed

I rapporten bliver sektorens behov afdækket og analyseret, og en af konklusionerne er, at det er de menneskelige kompetencer og bløde værdier, der er kommet endnu mere i fokus. Det handler om at kunne sætte sin viden i spil på tværs af virksomheden og på tværs af forskellige faglige baggrunde. Det afspejler sig også i, hvilke emner der er efterspurgte i ”Viden til tiden” og i Finansforbundets tilbud. 

”Vi kan hele tiden se, hvad medlemmerne har brug for og sammensætte nye pakker med ”Viden til tiden” derefter. Vi ved også fra tidligere, at mange af de tungere specialister faktisk interesserer sig for de lidt blødere emner også, siger Kristina Laksáfoss Søgaard og tilføjer: 

”Det fortæller os, at mange faktisk føler sig godt klædt på til det faglige, men ønsker at blive bedre til at klare sig på de mere tværfaglige kompetencer som samarbejde, at kunne kommunikere med gennemslagskraft og at kunne planlægge sin tid. Sådan nogle ting, der er en forudsætning for udvikling, og som mange af os nok går og bokser med, lige meget hvor vi arbejder og i hvilken branche”.


Dette indhold er produceret af Berlingske Media Advertising i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Cookie- og Privatlivspolitik & Cookiedeklaration

Dette er en annonce fra

euroinvestor_logo_sort_rgb.png
vbm_blu01.png
BT_100_mm_rgb.png

Dette er en annonce fra

vbm_blu01.png
Berlingske_primaer_logo_sort_rgb.png

Dette er en annonce fra

Electric blue, Line, Trademark, Font, Text