Jonas fungerer som bindeled mellem virksomheder og eksterne IT-partnere: »Det er lidt som at være tolk, der skal oversætte fra ét sprog til et andet«

En intern karrierecoach hjalp Jonas Nissen Pedersen til at finde den helt rigtige hylde hos revisions- skatte- og rådgivningshuset PwC. Her rådgiver han i ERP-løsninger og er med til at sikre, at IT-investeringer giver kunderne værdi.

Jonas er vild med at sejle. Når han er ude på vandet, mærker han en særlig ro og en nærhed til naturen, som er svær at finde andre steder. Og som en ekstra bonus får han gennem sejladsen trænet en række af de færdigheder, han bruger i sit daglige arbejde som konsulent i revisions- skatte- og rådgivningshuset PwC.

”Når man er ude at sejle, skal man kunne bevare overblikket og tænke to eller tre skridt frem. Man skal også kunne kommunikere klart og forståeligt med sine gaster, så de kan løse deres opgaver så effektivt som muligt. Det er ting, jeg bruger meget i mit arbejdsliv,” siger den 27-årige konsulent, der blandt andet hjælper virksomheder med at implementere ERP-løsninger.

ERP er en forkortelse for Enterprise Resource Planning og er et system, der samler virksomhedens administrative opgaver – eksempelvis økonomi, salg, lager og logistik.

”For mange virksomheder er ERP-systemet selve rygraden i forretningen. Det er ofte en af de største enkeltstående investeringer, man foretager, og derfor er det utroligt vigtigt, at virksomheden også får værdi af den store investering,” forklarer Jonas.

Den tekniske del af implementeringen varetages typisk af en ekstern IT-partner, og for mange virksomheder kan det være en stor mundfuld at skulle sætte sig ind i alle de tekniske specifikationer.

Det er her, Jonas kommer ind i billedet. Som såkaldt Business Integrator hjælper bidrager han til, at IT-investeringen også giver forretningsmæssig værdi.

”Jeg fungerer som bindeled mellem forretningen og IT-delen og sørger for, at de to parter kommunikerer og forstår hinanden,” fortæller Jonas, der sammenligner sit arbejde med en klassisk oversættelsessituation.

”Man kan egentlig sammenligne det lidt med at være en tolk, som skal oversætte fra ét sprog til et andet. Det er vigtigt, at man også forstår begge kulturer”.
Street fashion, Daytime, Leg, Coat, Sleeve, Standing, Gesture, Waist, Headgear
Dress shirt, Automotive design, Smile, Table, Sleeve, Plant, Houseplant, Collar, Chair, Window
Flash photography, Dress shirt, Street fashion, Smile, Shoulder, Sleeve, Waist, Gesture, Happy
Personal computer, Table, Smile, Property, Furniture, Laptop, Comfort, Human, Fashion

Uafhængig rådgiver

Jonas mærker på daglig basis de udfordringer, det kan give, når teknologi og forretning skal finde ud af at ro i takt.

”Der er helt bestemt en kulturforskel mellem de to verdener, og man kan nemt gå skævt af hinanden, hvis ikke man forstår hinandens sprog. Det vigtigt, at der bliver kommunikeret meget tydeligt, så ressourcerne bruges rigtigt, og virksomheden får de IT-løsninger, der reelt er brug for,” fortæller Jonas, der understreger, at han som Business Integrator gør en dyd ud af at optræde som den uafhængige part i implementeringen.

“Derfor kommer PwC heller ikke altid med de populære konklusioner, noget, der når vi arbejder med det, bliver beskrevet som  "the critical friend." Det er netop vores kvalitetsstempel. Vi søger ikke bare de ”nemme” løsninger, men derimod de rigtige løsninger. Det handler frem for alt om at sikre, at der skabes værdi af investeringen gennem vores forretningsindsigt”.  


»Det vigtigt, at der bliver kommunikeret meget tydeligt, så ressourcerne bruges rigtigt, og virksomheden får de IT-løsninger, der reelt er brug for.«

- Jonas Nissen Pedersen
Konsulent i PwC

»Der er mange ting, jeg synes, vi skulle gøre, men jeg ved også, at det er et langt sejt træk for både mennesker og virksomheder at skabe den forandring, der er brug for.«

- Morten Lagstrøm
Konsulent i PwC

SAP-bootcamp og karrierecoach

Jonas blev færdig som cand.merc.it sidste sommer og blev ansat i PwC ”frisk fra studiet”. Han rykkede teltpælene op fra studiebyen Aarhus og flyttede til København, hvor han fandt en lejlighed lige bag ved Søndermarken på Frederiksberg. På det tidspunkt anede han ikke, at han skulle ende som specialiseret brobygger i ERP-projekter. Han betragtede mest af alt sig selv som en generalist, men en SAP-bootcamp i Frankfurt i efteråret blev udslagsgivende for hans karriereudvikling.

”I den første tid i virksomheden fik jeg lov til at prøve kræfter med en masse forskellige ting. Men jeg opdagede hurtigt, at jeg brændte for ERP-området, og PwC tilbød mig at komme på et tre måneders intensivt uddannelsesforløb i SAP. Det har givet mig et solidt teoretisk fundament, som har gjort det muligt for mig at indgå effektivt som konsulent i IT-projekter”.

Gennem hele opstartsprocessen har Jonas fået støtte og sparring fra sin karrierecoach – en form for mentor – der er en del af PwC’s onboarding-program.

”Min karrierecoach har hjulpet med til at få mine interesser og kompetencer i spil på bedst mulig vis i forhold til relevante kundeprojekter. Det har været med til at forme mit læringsforløb, så jeg kunne lande på den rigtige hylde,” siger Jonas, der ligesom resten af sine kolleger har mulighed for at få sparring gennem hele sin karriere i PwC.Vil du udvikle dit talent hos PwC?

PwC har et stort fokus på medarbejderes engagement og talent. Det understøtter den stærke kultur i PwC og bidrager til at styrke kundeoplevelsen. PwC arbejder dagligt for at løfte “the people experience”, og som medarbejder bliver du tilbudt fleksible og udviklende rammer, langsigtet ledelse og mange forskellige muligheder for at prøve kræfter med spændende opgaver både i Danmark og internationalt.

 Om PwC

PwC er Danmarks førende revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomhed. PwC arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Sådan kan du styrke din udvikling hos PwC

PwC er det førende revisions-, rådgivnings- og skattehus i Danmark. De arbejder for at styrke tilliden i samfundet og løse væsentlige problemstillinger.

Det kan du også komme til. PwC arbejder nemlig målrettet med karriere og talentudvikling.

Start din karriere hos PwC

  • Sammen med din career coach sætter i mål for din udviking og fremtidige karrierevej. Det er også her, du finder sparring og vejledning.

  • I takt med at dit fundament bliver stærkere, kan du tage nye roller og større ansvar ved at tone din karriere med fokus på Ledelse, Marked eller Specialisering.

  • Din udvikling bliver i PwC tilpasset både dine styrker og virksomhedens behov. Det sker fx gennem PwC Professionel. En model, der afspejler forventningerne til de kompetencer, som du udvikler og finpudser som en del af PwC.

Når du er godt i gang hos PwC

  • Gennem et Key Talent-program, der er et udviklingsforløb for udvalgte medarbejdere med minimum to års erfaring og et ekstraordinært potentiale, identificerer og udvikles talenter i tæt samspil med topledelsen.

  • Gode rammer for mobilitet udvikler dig som medarbejder. Derfor kan du udvikle og anvende dine kompetencer i den afdeling eller i det land, du brænder for.

  • PwC har kontorer over hele verden, og du kan derfor skabe en international karriere. Du kan søge om at blive udstationeret i typisk 1-3 år og samtidig få en garanti for, at du har et job, når du vender hjem

Stor omvæltning  

Mødet med det ”rigtige” arbejdsliv har været en stor omvæltning for Jonas, der gerne indrømmer, at springet fra studielivet til en fuldtidsstilling som konsulent i PwC har været enormt.

”Jeg havde regnet med, der ville være en stejl læringskurve, men jeg havde ikke forestillet mig, den ville være så ekstremt stejl, som den har været. Jeg er helt klart blevet skubbet ud af min komfortzone, men jeg har fået rigtigt god sparring og støtte i processen. Det har været fedt at mærke opbakningen til at gå ud og give den gas,” siger Jonas med et smil.

Han er i det hele taget blevet positivt overrasket over virksomhedskulturen i PwC.

”Jeg har fået en enorm varm og god velkomst, og folk har været meget imødekommende. Der er stor frihed og fleksibilitet i forhold til arbejdsopgaverne, så længe man løser dem ordentligt og leverer dem til tiden. Og så er det fedt at være en del af et globalt videnshus med så høj en faglighed”.

Drøm om bådplads

Selvom de første seks måneder i PwC har været intensive, har Jonas stadig tid til fritidsaktiviteter og til at gå på opdagelse i sin nye by København. Han elsker at være ude i naturen og tager gerne på vandreture og shelterture. Han drømmer også om at få sin egen bådplads, så han kan fortsætte med at udleve sin store passion for sejlads.

Lige nu er kompasset dog mest af alt rettet mod ERP-systemerne, og Jonas går til opgaven med den samme koncentration og fokus, som når han er på søen i høj bølgegang.

”Jeg sætter en stor ære i at løse den opgave, så kunden får så stort et udbytte som overhovedet muligt”.


Dette indhold er produceret af Berlingske Media Advertising i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.

Cookie- og Privatlivspolitik & Cookiedeklaration

Text, Font

Sponseret indhold fra

Material property, Font