Virksomheder advarer mod digital fodslæberi fra Christiansborg

I en række anbefalinger lægger et digitalt vækstpanel op til at transformere det danske samfund digitalt.

Danmark er allerede bagud i digitaliseringen, for der mangler mere end 3000 med de rette digitale kompetencer. Det siger koncerndirektør i TDC Group, Jens Aaløse. Han roser dog det digitale vækstpanel for at sætte fokus på digitale kompetencer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Danmark er allerede bagud i digitaliseringen, for der mangler mere end 3000 med de rette digitale kompetencer.

Det siger koncerndirektør i TDC Group, Jens Aaløse. Han roser dog det digitale vækstpanel for at sætte fokus på digitale kompetencer.

»Det kræver politisk handling nu. Rent faktisk skulle det være sket for mange år siden, da vi allerede i dag mangler mere end 3000 med de rette digitale kompetencer i Danmark.«

Et panel for digital vækst præsenterede tirsdag formiddag 33 anbefalinger til regeringen, hvis Danmark fortsat skal være i førersædet.

Anbefalingerne lægger op til en transformation af det digitale samfund, som det ser ud i dag.

I erhvervslivet bliver anbefalingerne overordnet set taget godt imod.

Der påpeges dog, at partierne på Christiansborg også forstår, at det er vigtigt at handle hurtigt, hvis Danmark skal nå at følge med.

Anbefalingerne peger på, at lovgivningen skal rustes bedre til udfordringerne inden for digitalisering.

Danmark skal være et attraktivt land for internationale digitale talenter. De skal målrettet trækkes hertil ifølge anbefalingerne.

Det er Thomas Damkjær Petersen, formand for ingeniørforeningen, enig i.

»Det er både i erhvervslivet og undervisningssektoren, at den nye teknologi kommer med rivende hast. Og vi er nødt til at forholde os til det. Ellers bliver vi overhalet af dygtige folk i udlandet,« siger han.

Små og mellemstore virksomheder skal lettere kunne rekruttere højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Det vil medføre en styrket digital forskning. Små og mellemstore virksomheder skal desuden have bedre adgang til testfaciliteter.