Venstre vil fordøje Arbejdsrettens afgørelse

Liberal Alliance vil have de faglige spilleregler ændret - Venstre vil fordøje og nærlæse afgørelsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afgørelsen i Arbejdsretten om fagbevægelsens ret til at blokere Restaurant Vejlegården må mane til eftertanke hos de stridende parter.

Det siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, i en kort kommentar, efter at Arbejdsretten torsdag frikendte fagbevægelsen for at have indledt blokade mod Restaurant Vejlegården i utilfredshed med, at restauratør Amin Skov havde opsagt overenskomst med 3F til fordel for Krifa.

- Nu har Arbejdsretten talt, og det fremgår, at der er anvendt en række ulovlige blokademidler i sagen om Vejlegården. Nu håber jeg, at parterne i sagen vil sætte sig ned og reflektere over dommen, så vi ikke kommer i en lignende situation igen, siger Ellen Trane Nørby til Berlingske Nyhedsbureau.

- Nu er der brug for ro og for at få læst afgørelsen grundigt igennem, og så håber jeg da, at parterne har lært noget af sagen, siger hun.

Ellen Trane Nørby vil ikke kommentere på et forslag, som Liberal Alliance luftede tidligere torsdag.

Arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen bebuder, at man vil fremsætte et lovforslag, som vil gøre det umuligt for en fagforening at etablere sympatikonflikter mod en virksomhed, hvis det er under halvdelen af de ansatte, der er medlemmer i fagforeningen.

- Det er jo helt vanvittigt, at 3F gratis kan køre en konflikt, som i dette tilfælde slet ikke berører nogen af deres medlemmer. Vores forslag vil sikre den danske model, men samtidig give en større grad af fagforeningsfrihed, siger Joachim B. Olsen.

Venstre og Dansk Folkeparti har tidligere under konflikten mellem 3F og Vejlegården udtalt, at man vil fremsætte lovforslag, der skal gøre det ulovligt at etablere blokade mod en virksomhed, som har tegnet overenskomst med en konkurrerende fagforening.

Beskæftigelsesordfører i Dansk Folkeparti, Bent Bøgsted, sagde torsdag til Berlingske Nyhedsbureau, at han tager afgørelsen til efterretning, men mener, der er behov for ændringer.

- Det kan ikke passe, man skulle kunne lave blokade, når der er tegnet overenskomst, siger han.

Det har ikke været muligt at træffe Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs for en kommentar til forslaget fra Liberal Alliance.