Thorning og Vestager skriver fælles brev til Fogh

Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager kritiserer i et fælles brev statsministeren for ikke i tilstrækkelig grad at respektere forliget om Afghanistan.

- Kære Anders.

Sådan indleder Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, og De Radikales partileder, Margrethe Vestager, et opsigtsvækkende fælles brev til statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) om situationen i Afghanistan. I skrivelsen kritiserer de to partiledere, at regeringen uden at konsultere forligspartierne S og R har åbnet for at bevæbne lokale afghanske grupper.

- Vi forventer, at regeringen ikke kommer med nye udspil, uden at disse er forhandlet med forligspartierne. Derfor vil vi også bede om, at regeringens bebudede flerårige Afghanistan-strategi først offentliggøres, når vi har haft lejlighed til at drøfte det og er enige i forligskredsen, skriver Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager i brevet, som Ritzau er i besiddelse af.

Regeringen åbnede for få dage siden for et kontroversielt forslag om at bevæbne og træne lokale afghanske grupper, så de kan tage kampen op mod Taliban-militsen i Afghanistan. Forsvarsminister Søren Gade (V) mener, at sådanne lokale selvforsvarsgrupper kan give en bedre sikkerhed.

/ritzau/