Støjberg klar med injuriesag mod HK-formand

Inger Støjberg har givet HF-formand Kim Simonsen indtil fredag til at trække udtalelser omkring hendes deltagelse i hacking tilbage.

Inger Støjberg (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidlige beskæftigelsesminister fra Venstre Inger Støjberg har givet HK-formand Kim Simonsen indtil fredag til at trække sine udtalelser til Politiken.dk tilbage. Ellers vil Støjbergs advokat indgive en stævning til Københavns Byret.

- Min advokat har skrevet til Kim Simonsen, at han har indtil i morgen til at trække sin udtalelse tilbage omkring min deltagelse i hacking af 3Fs og HKs hjemmesider, siger Inger Støjberg til Berlingske Nyhedsbureau.

Sagen drejer sig om en udtalelse til Politiken.dk søndag aften, hvor Kim Simonsen i forbindelse med hackingen af HKs og 3Fs hjemmesider udtaler:

- Hvis Inger Støjberg ikke tager afstand fra det her, så er hun enten med i det eller kender dem, der står bag.

Inger Støjberg forklarer, at hun ser sagen som meget alvorlig.

- Det her drejer sig om op mod 30.000 mennesker, der potentielt har problemer med at få udbetalt deres dagpenge eller efterlønspenge. For de mennesker er det her også en alvorlig sag, siger hun.

Inger Støjberg vil derfor ikke sættes i ledtog med de IT-kriminelle, der står bag hackingen.

- Jeg er ikke sart på nogen som helst måde, når det handler om politisk debat, men at blive beskyldt for noget, der er dybt kriminelt, der sætter jeg grænsen, siger hun.

Ifølge Politiken.dk føler Kim Simonsen sig ikke fejlciteret og tager en eventuel injuriesag med sindsro.

- Jeg kommer til at sove roligt i nat, selv om jeg bliver stævnet for injurier. Jeg bliver pure frikendt. Jeg er ikke kommet med injurierende bemærkninger. Bare fordi der er en advokat, der påstår det, er det ikke et sandhedsvidne, men jeg har selv advokater, hvis vi skal i gang med den leg, siger Kim Simonsen.

Han tilføjer, at han efter sine udtalelser har bemærket, at Inger Støjberg har lagt afstand til hackerangrebene og mener derfor, at hun hverken står i ledtog med hackerne, eller at hun selv har været involveret.

Hele sagen om Vejlegården har bragt sindene i kog i sommervarmen. Kim Simonsen er således ikke den eneste fagboss, hvis bemærkninger i pressen ikke er gledet ubemærket hen.

Også 3Fs formand Poul Erik Skov Christensen er blevet truet med en injuriesag af Saxo Bank, da banken mener, at 3F-formanden har antydet, at banken er involveret i hackerangrebet på 3Fs hjemmeside.