Søren Pind vil boykotte kendt DR-vært: »Han ser og behandler mig som en kriminel«

Justitsminister Søren Pind vil ikke længere stille op til interview med DRs Clement Kjersgaard.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets justitsminister, Søren Pind, vil ikke længere stille op til interview  med DRs vært Clement Kjersgaard.

Det oplyser Pind på sin Facebook-profil, dagen efter Clement Kjersgaard interviewede Alternativets leder, Uffe Elbæk, på DR 2.

Søren Pind skriver, at Clement Kjersgaard har anlagt en stil, hvor han ifølge Pind opfatter sig selv »som lovens håndhæver og politikere som kriminelle«.

»Derfor har jeg truffet den beslutning ikke at deltage i interviews eller programmer med Clement. Det er jeg ked af. For han er en dygtig og begavet mand. Men han ser og behandler mig som en kriminel. Det er komplet uacceptabelt,« skriver Søren Pind.

Se opslaget her. Artiklen fortsætter nedenunder

Udmeldingen fra justitsminister Søren Pind kommer som beskrevet, efter at Alternatives leder, Uffe Elbæk, var gæst i programmet 'Vi ses hos Clement', som blev sendt søndag aften på DR 2.

Et program som både før og efterfølgende har fået omfattende opmærksomhed.

Temaet for interviewet var Alternativets udlændingepolitik, og inden programmet blev sendt søndag aften, havde Elbæk skrevet på Facebook, at han var »rasende«, da han havde forladt studiet fredag, hvor det blev optaget.

»Det var momenter i interviewet, hvor jeg oplevede det decideret uværdigt, at fortsætte deltagelsen i interviewet. Uværdigt overfor det vi snakkede om – mennesker på flugt fra krig og ødelæggelse. Og uværdigt overfor publikum i studiet (og nu jer seere i aften),« skrev Elbæk på Facebook.

»Faktisk har jeg aldrig været så følelsesmæssigt berørt af et TV- eller radiointerview,« skrev han desuden.

Se opslaget her. Artiklen fortsætter nedenunder

Søren Pind har siden tilføjet på Twitter, at det ikke er interviewet med Uffe Elbæk, der er anledningen til at boykotte Clement Kjersgaard, men en beslutning han har truffet på baggrund af egne erfaringer for noget tid siden.

Søren Pind skriver i sit Facebook-opslag, at det, »der generer og gnaver, er Clement Kjærsgaards - relativt nye - tilgang«.

Her henviser han blandt andet til et interview, Kjersgaard for nylig gav til Søren Dahl i Café Hack på P4, hvor han  sagde: »I det øjeblik, at vi tror, at pressen og medierne har sammenfaldende interesse som politikerne, så er der gået noget galt. Altså journalisterne og politikerne er ikke mere i samme branche, end politi og røvere er i samme branche«.

Har før skabt debat

Det er ikke første gang, at et politisk interview hos Clement Kjersgaard har fået opmærksomhed. Det skete således også, da Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, besøgte den profilerede DR-værts program i februar.

Dengang var emnet også flygtningekrisen, da Socialdemokraterne havde valgt at støtte regeringens asylstramninger.

I programmet gik Kjersgaard til S-formanden, da han ikke følte, hun svarede på hans spørgsmål. Samtidigt mente Mette Frederiksen, at Kjersgaard blev ved med at afbryde hende.

I kølvandet på programmet skrev DR-værten et åbent brev til Socialdemokraterne, hvor han efterlyste svar på fem konkrete spørgsmål om partiets flygtningepolitik.

Det fik dog ikke debatten til at forstumme. I forlængelse af det åbne brev såede Socialdemokraternes Morten Bødskov således tvivl om Kjersgaards journalistiske troværdighed.

Til Jyllands-Posten sagde han:

»Det rejser det helt åbne spørgsmål, om Clement Kjersgaard er sprunget ud som politiker – eller om han stadig er journalist,« sagde Morten Bødskov, som krævede svar fra DR's ledelse

»Er dette her Danmarks Radios nye linje at sætte sig i spidsen for, at orkestrere kampagner mod bestemte politiske partier, når man er kommet uheldigt af sted med et interview? Er dette her den nye form for journalistik, man skal forvente fra Danmarks Radio,« spurgte den tidligere justitsminister.