Socialdemokratiet udelader højere offentlige ydelser i plan

S går ikke til valg på at afskaffe kontanthjælpsreform, siger formand. Hård kritik fra EL og De Radikale.

Socialdemokratiet har fremlagt en økonomisk plan frem mod 2025. Økonomien til øget velfærd skal blandt andet sikres ved flere afgifter. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

København. Socialdemokratiet har mandag præsenteret en økonomisk plan frem mod 2025. Men der er ikke sat penge af til at give højere offentlige ydelser eller helt at afskaffe kontanthjælpsreformen.

Mette Frederiksen forklarer det med, at Socialdemokratiet ikke går til valg på højere offentlige ydelser.

- Vores udgangspunkt er ikke bare at sætte ydelserne op, siger hun på pressemødet.

Hvis man fjerner de lave ydelser fra den ene dag til den anden, vil det ifølge Mette Frederiksen betyde, at en nyankommet flygtningefamilie med tre børn årligt vil få 117.000 kroner ekstra efter skat.

- Der bliver man nødt til at spørge sig selv, om det vil være rimeligt over for alle andre i det her samfund. Det synes vi ikke, at det er, siger Mette Frederiksen og erkender, at der er en udfordring.

Det møder hård kritik fra Enhedslisten og De Radikale. Politisk ordfører i Enhedslisten Pernille Skipper mener, at der skal gøres noget ved de lave ydelser lige efter et valg.

- Det kommer stadigvæk til at være en af vores absolut øverste prioriteter. Derfor er det en mindre skandale, at S ikke har indregnet det i sin økonomiske plan, siger Skipper.

Skipper vil helt fjerne kontanthjælpsreformen, der ifølge hende er skyld i, at 64.000 børn lever i fattigdom i Danmark.

/ritzau/