SF inviterer V og K til snak om vejafgifter

Både V og K har de seneste dage blødt op i forhold til at indføre vejafgifter. SF inviterer trafikordførere til Københavns Rådhus for at debattere sagen.

SF ser lysere på muligheden for at indføre vejafgifter, efter både Venstre og Konservative begynder at bøje af i forhold til tidligere tiders hårdnakkede modstand mod at kræve betaling fra bilister for at køre på vejene.

Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, sagde mandag, at man kunne overveje en østrigsk model, hvor biler betaler for at køre på motorvejene. Den konservative trafikordfører, Henriette Kjær, var ikke afvisende over for forslaget. Derfor vil SF's trafikordfører, Pia Olsen Dyhr, invitere Kjær og Lorentzen til Københavns Rådhus, hvor et bredt flertal af byrådspolitikerne ønsker at indføre en vejafgift for at køre ind i byen.

- Det er godt, de begynder at diskutere det. Så jeg kunne godt tænke mig at invitere både Kristian og Henriette til et møde på Københavns Rådhus, så kan vi tale med nogle mennesker, der er interesseret i vejafgifter for at få biler væk fra vejene, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/