Sass Larsen: Medier der lyver skal straffes med bøder

I en ny bog foreslår Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen, at medier skal straffes for løgne og kampagner.

Socialdemokratiet Kongres 2017
(ARKIV) Henrik Sass Larsen på talerstolen under Socialdemokratiets kongres i Aalborg, den 16. september 2017. Socialdemokratiet går ikke ind for en legalisering, som gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) foreslår. Der er dog opbakning blandt de andre venstrefløjspartier. Det skriver Ritzau, onsdag den 16. maj 2018.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

KMediernes løgne og kampagner skal udløse bøder og straffe.

Sådan lyder det fra formanden for Socialdemokratiets folketingsgruppe Henrik Sass Larsen i hans nye bog »Exodus - vejen frem for centrum-venstre«.

Det skriver Politiken.

Sass Larsen kalder mediernes position i samfundet for et »tyranni« og beskylder dele af pressen for at »lyve og bedrage«.

I kampen mod dette foreslår han derfor at straffe en løgnagtig forside med en bøde i størrelsesordenen af eksempelvis en dags omsætning.

Han ønsker desuden et større personligt ansvar placeret hos såvel journalister som redaktører.

- Alle mennesker, som bliver udsat for uretmæssige overgreb, også dem som er kendte, har ret til en ordentlig oprejsning, og der er behov for at få sat nogle rammer for den tabloide adfærd, skriver Sass Larsen ifølge Politiken i sin bog, der udkommer fredag.

/ritzau/