S vil respektere DRs lukning af UnderholdningsOrkestret

Et flertal i Folketinget kræver, at DR trækker lukningen af UnderholdningsOrkesteret tilbage. Men det vil bryde armslængdeprincippet, advarer Socialdemokraterne, der dog gerne går med til forhandlinger.

Et flertal i Folketinget kræver, at DR trækker lukningen af UnderholdningsOrkesteret tilbage. Men det vil bryde armslængdeprincippet, advarer Socialdemokraterne, der dog gerne går med til forhandlinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne er ikke tilhængere af at lukke UnderholdningsOrkesteret, som DR har bebudet at gøre. Men partiet er alligevel modstander af, at et flertal i Folketinget med Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten vil presse DR til at trække fyringen tilbage.

»Socialdemokraterne har ikke noget specifikt ønske om at lukke UnderholdningsOrkesteret. Man bliver bare nødt til at se det i den sammenhæng, at vi har lavet en medieaftale, hvor DR er forpligtet til at finde besparelser for to procent i 2015. Det har DRs ledelse ansvaret for. De har fremlagt en plan, som jeg mener, at vi politikere skal have respekt for,« siger medie- og kulturordfører Troels Ravn (S).

Sammen med det færøske mandat Edmund Joensen har de tre borgerlige partier og Enhedslisten lige nøjagtig de 90 mandater, der skal til for at have flertal i Folketinget, skriver Politiken.

De vil derfor forsøge at få UnderholdningsOrkestret sikret i den nye public service-kontrakt for de næste fire år, som kulturminister Marianne Jelved (R) og DR er ved at forhandle.

»Partierne må tage kontakt til kulturministeren og se på mulighederne for at forhandle om UnderholdningsOrkesteret. Sker det, så er Socialdemokraterne selvfølgelig også med omkring det bord. Jeg siger bare, at det ikke er en anbefalelsesværdig måde at gribe tingene an på. Almindeligvis overholder vi armslængdeprincippet,« siger Troels Ravn med henvisning til princippet om, at politikerne ikke skal blande sig i konkrete beslutninger men lægge den overordnede linje for DR.

Adspurgt hvad Socialdemokraterne vil kæmpe for, hvis diskussionen havner på forhandlingsbordet under public service-kontrakten, svarer Troels Ravn:

»Det tager vi ved bordet. Jeg forhandler ikke i pressen. Men som udgangspunkt anerkender vi orkesteret, og det er ikke sådan, at vi isoleret set går efter at få det lukket.«

Kulturminister Marianne Jelved ønsker ikke at udtale sig, så længe der er forhandlinger i gang. Berlingske Nyhedsbureau forsøger at indhente en kommentar fra DR.