S til nationalbankdirektør: Pas dit job

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen går til benhårdt modangreb på nationalbankdirektør Nils Bernstein for hans melding om at efterlønnen står for fald.

Foto: Scanpix

Nationalbankdirektør Nils Bernstein opfører sig som en borgerlig politiker, og burde passe sit job med at forsvare den danske valuta. Det er budskabet fra Socialdemokraternes politiske ordfører, der går ind i et opsigtsvækkende direkte modangreb på nationalbankdirektøren.

- Jeg synes, at han og hans direktører kunne gå foran med et godt eksempel og få afskaffet deres fede aftrædelsesbonusser og gå lidt generelt ned i løn, for så havde vi da råd til meget mere, siger Henrik Sass Larsen som reaktion på, at Nils Bernstein i Berlingske Tidende i dag forudser, at efterlønnen står for fald.

- Vi vil ikke afskaffe efterlønne. Men vi ser med stigende interesse på nationalbankdirektørens stigende engagement i samfundsdebatten, og vi undrer os over, at han ikke har valgt at gå den politiske vej, siger Henrik Sass Larsen, der selv sidder i nationalbankens repræsentantskab.

- Jeg undrer mig over, hvordan det er foreneligt med at forsvare den danske valuta og nationalbankens uafhængighed, at man konstant skal melde ud i den politiske debat, siger Henrik Sass Larsen.

Han vil ikke vurdere, om Bernstein burde holde sin mund. Men når han blander sig i politik, så må han finde sig i at blive trukket ind i debatten og få kritik.

TV: Thomas Larsen: S mangler en plan

- Jeg synes, det er så nemt for folk, der tjener millioner af kroner om året og har deres på det tørre konstant at mene noget om, at de gerne vil betale mindre i skat, mens de mener, at murer, elektrikere og rengøringspersonale skal arbejde noget mere. Men det behøver man ikke være økonom for at sige. Det kan man bare være almindelig højreorienteret for at sige, siger Henrik Sass Larsen.

Så du mener at Bernstein er højreorienteret?
- Jeg har kun hørt ham forsvare regeringens økonomiske synspunkter Jeg har aldrig hørt ham forsvare centrum-venstres økonomiske meldinger. Men hvis han vil ind i den politiske debat, så skulle han måske finde sig et parti at stille op for, så man på den måde kunne få en åben debat med ham, siger Henrik Sass Larsen.