Løkke: »Jeg er ikke en omvandrende dagbog«

Socialdemokraterne raser over, at de ikke kan få klar besked fra statsministeren. De vil vide, om han kendte til rigsrevisorens problemer med at få en rapport fra sundhedshedsministeriet.

»Man må gå ud fra, at det ikke er hver dag, at departementschefen bliver kaldt til møde med rigsrevisor, som fremfører, at der er informationer han ikke kan få del i. Jeg er helt sikker på, at den nuværende statsminister har været vidende om det,« sagde Bødskov.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ville i går ikke svare på, om han kendte til rigsrevisor Henrik Otbos forgæves forsøg på at få udleveret en rapport om betaling til privathospitalerne fra sundhedsministeriet i maj 2009. Det vækker harme hos Socialdemokraternes finansordfører, der forgæves forsøgte at få svar på spørgsmålet i Folketingets spørgetime, hvor Løkke og Lene Espersen måtte stå skoleret.

»Jeg kan ikke forstå, at vi ikke kan få et klart svar fra statsministeren. Med den ildhu Lars Løkke Rasmussen har forsvaret overbetaling af privathospitalerne, så tyder det på, at hvis han tænker sig lidt mere om, så kan han måske godt huske, at rigsrevisor gentagne gange har bedt om at få lov til at se det her arbejde fra Sundhedsministeriet,« sagde Morten Bødskov (S).

Ifølge rigsrevisor Henrik Otbo, så holdt han møde med blandt andre finansministeriets departementschef den18 maj sidste år for at få de nødvendige oplysninger frem. Morten Bødskov tror ikke på, at Lars Løkke Rasmussen, der på det tidspunkt var finansminister, ikke er blevet orienteret om mødet af sin departementschef.

Ingen dagbog

For oppositionen er sagen principiel, fordi der kan være tale om et brud på rigsrevisorloven. Men i folketingssalen i går beskyldte Lars Løkke Rasmussen Morten Bødskov for at være ude i et »konspiratorisk ræsonnement«.

»Jeg kan sige, at jeg ikke ved, hvad for et møde, der tales om,« lød det fra Løkke.

Han så sig heller ikke i stand til at svare på spørgsmålet, da han kom ud til de ventende journalister. Her blev han også spurgt til, hvorvidt hans departementschef havde orienteret ham om mødet i maj.

»Jamen, jeg har slet ikke kendskab til eller erindring om noget bestemt møde i maj måned. I må meget undskylde mig, men jeg er ikke en omvandrende dagbog,« sagde statsministeren.

Men kendte du til, at rigsrevisor havde problemer med at få rapporten?

»Jeg har den holdning, at vi skal samarbejde med rigsrevisor og han skal have de oplysninger, han vil have. Og jeg troede også, det var sådan det hang sammen. Og sådan hænger det også sammen,« sagde Løkke, og henviste til, at det »er noget tidslinie«, altså hvornår Henrik Otbo skulle have haft rapporten, der er uenighed om,

Den hårdt kritiserede Lene Espersen (K) hastede tydeligt mærket forbi journalisterne efter, at hun havde svaret på spørgsmål i salen og endnu engang havde beklaget, at hun havde givet et upræcist svar i sagen i folketingssalen sidste år.