S spår cybertrussel stort fokus i næste forsvarsforlig

Ifølge Socialdemokratiet kan der blive behov for ny lovgivning og penge til for at imødekomme cybertrussel.

Socialdemokratiet spår at cybersikkerhed vil fylde meget under næste forsvarsforlig. Det sker i kølvandet på afsløringen om at den russiske hackergruppe ATP28 (der har forbindelser til den russiske efterretningstjeneste) har haft adgang til mails i det danske forsvar. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er grotesk og urimeligt, at hackergruppen ATP28 har luret i mailkonti hos ansatte i det danske forsvar.

Sådan lyder reaktionen fra Henrik Dam Kristensen, som er forsvarsordfører i Socialdemokratiet.

Hackerangrebet fra den russiske gruppe er beskrevet i en ny rapport fra Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Hackergruppen har med stor sandsynlig forbindelse til det russiske militær og efterretningstjeneste, lyder det i rapporten.

- Det er alvorligt, og selv om det ikke er en normal krig, så har der været angreb på Danmark. Det svarer jo til, at en fremmed nation er gået ind og har tilsidesat alle de regler, der bør være i et nationalt samarbejde.

Henrik Dam Kristensen er overbevist om, at cybertruslen kommer til at få stor opmærksomhed, når der senere på året skal forhandles om et nyt forsvarsforlig.

- Det kommer til at fylde, når vi skal i gang med at forhandle, så vi kan være sikre på, at vi hele tiden gør det her godt nok.

- Det her handler om at beskytte Danmark. Jeg kan bestemt ikke afvise, at der både lovgivningsmæssigt og økonomisk skal gøres noget, siger S-ordføreren.

/ritzau/