S og SF nærmer sig hinanden: Mette Frederiksen udelukker ikke SF i regering

S-formand mener, det er for tidligt at diskutere regeringspartnere. Men hun understreger tæt forhold til SF.

Mette Frederiksen vil erklære alle elever uddannelsesklar. Socialdemokratiets formand vil fjerne prædikatet " ikke-egnet" til en videre ungdomsuddannelse. . (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Der var smil, blomsterbuket og flere selfies med SF-formand Pia Olsen Dyhr, da Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, lørdag overraskende dukkede op til SF-landsmøde.

Med udsigter til en rød valgsejr i meningsmålingerne sætter besøget omgående gang i spekulationerne om, hvorvidt Mette Frederiksens deltagelse skal ses som et tegn på en mulig S-SF-regering.

Til det siger S-formanden:

- Når jeg er her, så er det en understregning af et rigtig godt samarbejde og en anerkendelse af den måde, som SF arbejder på.

- Jeg kan godt høre, at der spørges meget til regeringskonstellationer. Men jeg koncentrerer mig om at få danskernes opbakning til et nyt politisk flertal.

- Hvordan det flertal kommer til at arbejde, får vi at se til den tid, siger Mette Frederiksen.

Spørgsmål: Pia Olsen Dyhr åbner for, at SF kan gå i regering igen. Er de klar til det efter din opfattelse?

- Det fælder jeg slet ikke dom over. SF tilrettelægger selv deres arbejde. Jeg bruger min energi på Socialdemokratiet. Vi har et rigtig godt samarbejde. Ellers var jeg ikke taler her i dag, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/