SF's samarbejde med DF stopper ved ministerbilerne

Hvis Socialdemokratiet og DF en dag vil i regering sammen, er det uden SF's støtte, siger Pia Olsen Dyhr.

Arkivfoto. Pia Olsen Dyhr og SF er ikke så bange for S-DF-flirten som andre partier i rød blok. Men hvis S og DF en dag vil i regering sammen, er det uden SF's støtte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Hvis Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti en dag tager samarbejdet til nye højder og ønsker at gå i regering sammen, bliver det uden støtte fra SF.

Det siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, forud for partiets landsmøde i weekenden i Odense.

S og SF er kommet tæt på hinanden igen. S-formand Mette Frederiksen og Pia Olsen Dyhr skrev tidligere på måneden en fælles kronik i Jyllands-Posten. Men Pia Olsen Dyhr er også opmærksom på S-DF-samarbejdet.

Mette Frederiksen og DF-formand Kristian Thulesen Dahl taler om et tættere samarbejde mellem partierne, og de to formænd har ikke afvist på et tidspunkt at gå i regering sammen.

Men der stopper legen for SF. Pia Olsen Dyhr har i modsætning til andre partier i rød blok det fint med S-DF-flirten, men der er en klar stopklods, når det kommer til at samarbejde med DF.

- SF kommer ikke til at støtte en regering bestående af Socialdemokratiet og DF.

- Vi vil gerne støtte en socialdemokratisk ledet regering med Mette Frederiksen i spidsen. Men vi og DF ligger alt for langt fra hinanden, siger Pia Olsen Dyhr.

- Jeg kan godt lave aftaler med DF om social dumping, om at pensionsalderen ikke skal forhøjes, eller at vi sammen sikrer handicappede bedre rettigheder. Men det er konkret politik.

- Når man støtter en regering, så støtter man hele regeringens politik, og det kan SF ikke, hvis DF er i regering, siger hun.

For selv om SF har skærpet retorikken på udlændingeområdet, så er SF og DF for forskellige på netop det område.

- Jeg er optaget af, at vi sørger for en ordentlig integration af de mennesker, der kommer hertil. Jeg er også optaget af, at vi tager kvoteflygtninge.

- DF har meget travlt med at tale om udlændinge som mennesker, der ikke hører til i Danmark. Så der er en klar grænse mellem os og DF, siger Pia Olsen Dyhr.

DF's næstformand, Søren Espersen, vil ikke rodes ind i samtalen. Fremlagt Pia Olsen Dyhrs synspunkter siger Espersen, at han ingen kommentarer har.

/ritzau/