Røde partier vil beskytte de danske jøder

Socialdemokraterne og SF er parate til at efterkomme danske jøders krav om en bedre beskyttelse efter sidste uges terrorangreb i Frankrig.

Sidste uges tragiske hændelser i Paris, hvor 17 mennesker mistede livet under to terrorangreb, får nu både Socialdemokraterne og SF til at forsikre det jødiske mindretal herhjemme om, at man er parat til at opgradere sikkerheden.

De hektiske dage i Paris kulminerede som bekendt med en gidseltagning i et kosher-supermarked i Frankrig, hvor fire jødiske borgere mistede livet. Noget lignende skal jøderne herhjemme ikke gå og frygte, siger Trine Bramsen (S), retsordfører hos Socialdemokraterne.

»Ingen i Danmark må føle sig utryg på grund af sin religion. Sikkerheden for det jødiske miljø skal være fuldstændig i orden, og det er indlysende, at vores politiindsats skal matche det behov, der måtte være,« siger ordføreren.

I tirsdagens Berlingske efterspørger Det Jødiske Samfund netop en øget beskyttelse i kølvandet på angrebene i Paris.

»Det jødiske samfund er en gruppe danske borgere, der er særligt udsatte, og vi har behov for bedre beskyttelse. Derfor forlanger vi, at myndighederne revurderer situationen,« siger Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund.

Og den melding forstår man godt hos SF, hvor retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) vil bede justitsministeren redegøre for sikkerhedssituationen.

»Jeg synes, det vil være et godt træk af justitsministeren at tage endnu en snak med jøderne for at få et overblik over de konkrete bekymringer. Jeg er overbevist om, at PET holder øje med udviklingen herhjemme og er det vurderingen, at der skal iværksættes noget ekstra, så står SF klar. Under alle omstændigheder vil jeg bede ministeren om en redegørelse for situationen,« siger hun i en skriftlig kommentar.

Hos Socialdemokraterne påpeger Trine Bramsen, at indsatsen helst skal stå på to ben.

»Vi ved, at bekæmpelsen af de ekstremistiske holdninger bedst sker ved en tidlig og forebyggende indsats. Så det skal vi fortsætte med, samtidig med at sikkerhedsindsatsen skal være helt i top,« siger hun.

De franske myndigheder har i kølvandet på den seneste uges angreb sat 5.000 ekstra betjente ind for at styrke sikkerheden omkring landets mange jødiske institutioner og bygninger.