Prognose: 60.000 vil næste år have mistet dagpengene

Ifølge en prognose fra a-kassernes brancheorganisation vil mindst 60.000 arbejdsløse ved udgangen af næste år have mistet dagpengeretten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 60.000 arbejdsløse kan ved udgangen af næste år have mistet deres dagpenge. Det viser en prognose fra a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke, skriver Politiken.

Sidste år mistede 34.000 arbejdsløse deres dagpenge, og ifølge de seneste tal fra a-kasserne er tallet på nuværende tidspunkt steget til mindst 42.000.

Ved udgangen af næste år, når den såkaldte dagpengekommission ventes at fremsætte sine anbefalinger om ændringer i systemet, vil 60.000 danskere ifølge prognosen have mistet dagpengeretten.

»Det er selvfølgelig altid alvorligt for de mennesker, det går ud over. Men samfundsmæssigt er det et langt større problem, når vi er oppe i den her størrelsesorden. Det er jo folk i tusindvis, der står uden noget. Det kan være starten på en social deroute for folk,« siger direktør Verner Sand Kirk fra AK-Samvirke til Politiken.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har i weekenden slået fast, at der ikke kommer til at ske ændringer i dagpengereformen i forbindelse med næste års finanslov, og at regeringen vil afvente kommissionens anbefalinger.

Men så lang tid kan man ikke vente, mener dele af fagbevægelsen, Enhedslisten, SF og en række socialdemokratiske borgmestre.

SF vil bruge den nye dagpengeprognose som afsæt til endnu en offensiv for at få ændringer igennem på den kommende finanslov. SF-formand Pia Olsen Dyhr (SF) kritiserer regeringen og især de Radikale for ikke at give de arbejdsløse en håndsrækning, så de undgår at miste dagpengene.

På trods af det opjusterede tal for dagpengeudfald siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen (V), til Politiken, at reformen har »virket efter hensigten«.